Gündem Çiçek’ten ‘andıç’ tepkisi

Çiçek’ten ‘andıç’ tepkisi

14.02.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

İnternet Andıcı Davası’nda sanık Sarıkahya’nın “Nisan 2006’daki andıcı Dursun Çiçek hazırladı” sözlerine Albay Çiçek, “Herkes adımı ezberlemiş. ‘Dursun Çiçek hazırladı’ demek milletin kolayına geliyor. Proje subayı hazırladı. Ben paraf attım” diye tepki gösterdi

Çiçek’ten ‘andıç’ tepkisi

İnternet Andıcı Davası’nın bugünkü duruşmasında tutuklu sanık Bülent Sarıkahya, “Nisan 2006’daki andıcı Dursun Çiçek hazırladı” dedi. Sarıkahya’nın bu sözlerine Dursun Çiçek tepki gösterdi. Çiçek, “Herkes Dursun Çiçek adını ezberlemiş. ‘Dursun Çiçek hazırladı’ demek milletin kolayına geliyor. 2006 Nisanı’ndaki andıcı Yarbay Nejat Özgüneş hazırladı. Yani proje subayı hazırladı. Ben paraf attım” diye konuştu.
“İrticayla Mücadele Eylem Planı” davasıyla birleştirilen “İnternet Andıcı Davası”nın 52. duruşması görülmeye başlandı. Silivri’de İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’deki duruşmaya, tutuklu sanıklar emekli Albay Dursun Çiçek, Mehmet Deniz Yıldırım, eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Hasan Iğsız, Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu, Korgeneral Mehmet Eröz ve tümgeneral Hıfzı Çubuklu’nun da aralarında bulunduğu 14 tutuklu sanık katıldı.
Hakkında yakalama kararı çıkarılan Orgeneral Hüseyin Nusret Taşdeler ve kırmızı bültenle aranan sanıklar Tümgeneral Mustafa Bakıcı ile Bedrettin Dalan’ın da aralarında bulunduğu 15 tutuksuz sanık ise duruşmaya katılmadı.

Sarıkahya’ya çapraz
Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese savunmasını daha önce tamamlayan ancak çapraz sorgusu yapılamayan Genelkurmay Başkanlığı’nda sivil memur olarak çalışan tutuklu sanık Bülent Sarıkahya’yı kürsüye çağırdı. Sarıkahya, Savcı Mehmet Ali Pekgüzel’in soruları üzerine 2001 yılında Genelkurmay Cari İşlemler Şubesi’ne girdiğini belirterek, “Bu şubede web sayfalarının hazırlanmasında görevlendirildim. Birçok kurs gördüm, güvenlik duvarı eğitimi aldım. Ben başladığımda Türkatak, Türkses siteleri yayındaydı. Ücretsiz alan sağlayan ’geocities.com’dan alan adı alınmıştı. ‘fethullahgulengerceği’ ücretsiz alınmıştı. Ben ’terör ve güvenlik’ sitesini hazırlıyordum. Siteleri bilgiyasar mühendisi asteğmenler hazırlıyordu” diye konuştu.

Yazarlara mektup
Savcı Pekgüzel’in, “2006 yılında fethullahgulengercegi.com sitesinin aktif hale getirilerek ’irtica.org’ olarak yayınlanması nasıl oldu? Dursun Çiçek mi hazırladı” diye sordu. Sarıkahya da ‘evet’ yanıtını verdi. Pekgüzel, “Yargıtay Başsavcılığı’nın hazırlayıp Anayasa Mahkemesi’ne gönderdiği AKP’nin kapatılması iddianamesinde ’İrtica.org’ sitesinden alınan ’Apronda namaz şov’ haberi yer alıyor. Haberler nasıl tespit ediliyordu” diye sordu. Sarıkahya, sitelere konulacak haberlerin İletişim Başkanlığı’ndan getirildiğini söyledi. Pekgüzel “Sizde ele geçen dijital kayıtlarda iki mektup bulundu. Dursun Çiçek sizi internet kafeye gönderip bu mektupları siteye atmanızı istemiş. Ne tür mektuplarda bunlar” diye sordu.
Sarıkahya “PKK ya da Ermeni soykırımı ile ilgili kampanyalarıdestekleyen köşe yazarlarına olumlu mailler atılıyordu. Dursun Çiçek Albay köşe yazarlarının e-maillerini bulmamı istemişti. Ben de buldum. Sanal isimlerle gönderiliyordu” diye cevap verdi.
Pekgüzel’in, “Dursun Çiçek 3. Bilgi Destek Şube Müdürü, siz 5. Bilgi Destek Şube’de çalışıyorsunuz. Neden sizi internet kafeye gönderiyor? Size emir verebilir mi?” diye sordu. Sarıkahya “Ben de bu durumdan hoşlanmıyordum” diye konuştu.

Taraf sonrası kapandı
Pekgüzel’in “Güvenlik tedbirleri” ekini kimin hazırladığı sorusu üzerine Sarıkahya, “Taraf’taki haberden sonra siteler kapatıldı. Bana da nasıl sızdığı soruldu. Araştırdık, internet bilgisayarlarını inceledik. Hacklenmediğini gördük. Mustafa Bakıcı da geldi, haberin nasıl sızdığını sordu. Biz de bilgisayarlarda bir sorun olmadığını söyledik. Andıç hazırlanması aşamasında toplantılar yapıldı. İnternet bilgisayarlarına ek güvenlik tedbirleri konulması konuşuldu” diye konuştu.