Gündem Çifte cinayette kardeşlere 40'ar yıl hapis

Çifte cinayette kardeşlere 40'ar yıl hapis

03.06.2008 - 12:13 | Son Güncellenme:

.

Çifte cinayette kardeşlere 40ar yıl hapis

ADANA'da 28 yaşındaki Aysel Ünver ile aşk yaşadığı iddia edilen 34 yaşındaki Ahmet Özger'in kurşunlanarak öldürülmesiyle ilgili yargılanan, öldürülen kadının eşi 32 yaşındaki Orhan Ünver azmettirmekten, kardeşi 28 yaşındaki Cumali Ünver ise cinayetten 40'ar yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Haberin Devamı


Orhan Ünver, kendisi gibi ‘uyuşturucu satmak’ suçundan sabıkalı arkadaşı Ahmet Özger'in eşi Aysel Ünver ile yasak aşk yaşadığını öğrendi. Bunun üzerine, Orhan Ünver, kardeşi Cumali ile birlikte iddiaya göre, eşi ve eşinin sevgilisini öldürmeye karar verdi. 2 kardeşten Cumali Ünver, 20 Eylül 2006'da aynı zamanda oturduğu Kiremithane Mahallesi'nde komşusu olan Özger'i, 15 dakika sonra da yengesi Aysel Ünver'i kurşunlayarak öldürdü. Çifte cinayetin katil zanlılarından Orhan Ünver olaydan 15 gün sonra Mersin'de uyuşturucu satarken, kardeşi Cumali ise 19 Ocak 2007'de Yurt Mahallesi'nde saklandığı evin banyo penceresinden kaçmak isterken yakalanıp tutuklandı.


Adana 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 2'şer kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan kardeşler, karar için son kez hakim karşısına çıktı. Cinayeti kendisinin işlediğini, ağabeyinin olaydan habersiz olduğunu ileri süren Cumali Ünver, “Ağabeyim cezaevinden çıkmıştı. Anneme, ‘Aysel'i sana teslim ettim, sahip çıkamadın’ diye bağırdı. Uyanınca anneme yengemin Ahmet'le ilişkisi olup olmadığını sordum. Doğru olduğunu söyleyince önce Ahmet'i öldürdüm, sonra yengemi evin içinde kurşunladım. Eğer ağabeyimi yakalasaydım onu da öldürecektim. Kendisini ilk kez mahkemede görüyorum. Beni olay yerine motosikletle bir süre önce öldürülen Muhammet adlı arkadaşım götürmüştü. Birkaç kez tedavi için akıl hastanesine yattım” dedi. Kardeşini çifte cinayete azmettirmekle suçlanan Orhan Ünver ise suçlamayı kabul etmedi.

Haberin Devamı


Mahkeme heyeti, biri azmettiren, diğeri tetiği çeken her iki sanığı mür boyu hapis cezasına çarptırdı. Ancak olayı haksız tahrik altında gerçekleştirdikleri ve sanıkların duruşmadaki iyi halini dikkate alarak, öldürülen her kişi için olmak üzere Orhan Ünver'e ‘azmettirmek’ten 20'şer yıldan 40 yıl, Cumali'ye de ‘cinayet’ suçundan 20'şer yıl olmak üzere 40 yıl hapis cezasına indirdi.