Gündem Çiftlik Bank mağdurları İnegöl’deki tesisi bastı!

Çiftlik Bank mağdurları İnegöl’deki tesisi bastı!

14.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Çiftlik Bank mağdurları İnegöl’deki tesisi bastı

Dolandırıcılık iddialarıyla gündemde olan sanal çiftlik Çiftlik Bank’ın üyelerine para ödememeye başlayınca mağdurlar isyan bayrağını açtı. Yüzde 40’a varan kazanç vaadiyle üye sayısını kısa sürede çıkartan Çiftlik Bank, topladığı paralarla kuruluşunun 5’inci ayında Bursa’nın İnegöl ilçesinde 250 büyükbaş hayvan kapasiteli tesis, sonra da Manisa’da aylık 1 buçuk milyon yumurta üretim kapasiteli tavuk çiftliği kurdu. Şirketin ‘saadet zinciri’ olduğu iddiaları üzerine SPK, inceleme başlattı. Hazırlanan raporda Çiftlik Bank’ın, 2016-2017 arasında 77 bin 843 kişiden toplam 511.7 milyon TL topladığı, 62 bin 877 kişiye 398.3 milyon TL ödeme yaptığı tespit edildi. Ayrıca kalan alan 233.4 milyon liranın Kuzey Kıbrıs’a aktarıldığı tespit edildi.

Haberin Devamı

Hayvanlar indirildi

Bir süredir oyundan para alamayan üyeler, önceki gün Çiftlik Bank’ın İstanbul Ümraniye’deki genel merkezi önünde toplandı. Mağdurlar ardından şirketin İnegöl’deki büyükbaş hayvan tesisini bastı. Kamyonlarla geldikleri tesisten hayvan almak isteyen mağdurlar, jandarmanın engellemesiyle karşılaştı. Kalabalığın sayısı kısa sürede 300’ü aştı. Kalabalığın giderek artması üzerine Bursa İl Jandarma Komutanlığı’ndan Jandarma Özel Harekat (JÖH) ekibi takviye olarak tesise gönderildi.

Gece saatlerine kadar tesis önünde beklemeyen kalabalık uyarılar üzerine dağıldı. Kamyonlara yüklenen bazı hayvanlar da JÖH desteğiyle indirilip, tesise koyuldu. Çiftlik Bank Şirket Sahibi Mehmet Aydın’ın akrabası olduğunu söyleyen Muhammed Aydın “50 bin lira para verdim. TIR’ını satıp hayvan alan var. Kendimizi yakalım mı valiliğin önünde? Bu hayvanlar bizim. Ama şimdi bir tane saman balyası bile vermiyorlar. Ben çiftlik bankın sahibinin akrabasıyım. Ben de yatırım yaptım ama biz de gittik. Akrabam tarafından kandırıldım” dedi.