Gündem Cihan Kırmızıgül’e destek eylemi

Cihan Kırmızıgül’e destek eylemi

13.05.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kağıthane’de bir markete molotof kokteyli attığı suçlamasıyla yargılanan ve dün mahkeme kararı açıklanan Galatasaray Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Fakültesi öğrencisi Cihan Kırmızıgül’e ailesi ve arkadaşları destek verdi

Cihan Kırmızıgül’e destek eylemi

Poşu davası olarak bilinen davada, Galatasaray Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencisi Cihan Kırmızıgül’e verilen 11 yıl 3 ay hapis cezası ailesi ve arkadaşları tarafından Beyoğlu’nda protesto edildi. Taksim tramvay durağında toplanan yaklaşık 200 kişilik grup, “Tutuklu öğrencilere özgürlük” ve “Öğrencime dokunma” pankartı açarak, “Cihan’a beraat, Poşuya özgürlük”, “Tutuklu öğrencilere özgürlük ve adalet” yazılı dövizlerle yürüyüşe geçti. Yürüyüşe Kırmızıgül’ün annesi, babası ve kardeşi de katıldı. Bazı eylemciler de poşu taktı.
Galatasaray Lisesi önünde toplanan grup adına basın açıklamasını okuyan Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim üyesi Mehmet Karlı, “Dava dosyasında hiçbir değişiklik olmadığı halde 11 sene mahkumiyet veren aynı hâkimler. Biz sadece soruyoruz, hukuk bunun neresinde, adalet bunun neresinde?” diye konuştu. Grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Haberin Devamı

ULUSLARARASI AF ÖRGÜTÜ: ENDİŞELİYİZ
Uluslararası Af Örgütü, Galatasaray Üniversitesi Endüstri Mühendisliği 3. sınıf öğrencisi Cihan Kırmızıgül’ün (24) yargılandığı “Poşu davası”nda 11 yıl 3 ay hapis cezası almasıyla ilgili bir açıklama yaptı. Af Örgütü, Kırmızıgül’ün “örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüte yardımcı olmak”, “Molotof kokteyli atmak” ve “mala zarar vermek” suçlarından hüküm giymesinden endişe duyduğunu bildirdi.
Af Örgütü’nün açıklamasında, “Kovuşturma gizli tanıkların çelişkili ifadelerine ve Kırmızıgül’ün, Şubat 2010’da molotof kokteyli fırlatılan protestoda yer aldığı iddia edilen kişilerin de giydiği gibi poşu giymesine dayanıyordu. Karar temyiz edilecek olsa da, Terörle Mücadele yasalarının değiştirilerek uluslararası standartlara uyumlu hale getirilmesinin ve Türkiye’de gerçekleşen bütün kovuşturmalarda adil yargılanma standartlarının uygulanmasının önemini de tekrar vurguluyor” denildi.
İSTANBUL Milliyet