Gündem Çıkan olaylarda 3 ölü, 48 yaralı

Çıkan olaylarda 3 ölü, 48 yaralı

01.04.2024 - 05:14 | Son Güncellenme:

Sandık bölgelerinde çıkan olaylarda üç kişi hayatını kaybederken, ikisi ağır 48 kişi de yaralandı.

Çıkan olaylarda 3 ölü, 48 yaralı

Haber Merkezi - Diyarbakır’ın Sur ilçesine bağlı Ağaçlıdere Mahallesi’nde muhtarlık tartışması silahlı, taşlı, sopalı kavgada kurşun isabet eden DEM Parti’li sandık görevlisi Emin Çelik (44) hayatını kayberken, ikisi ağır 12 kişi de yaralandı. Köy giriş çıkışlara kapatılırken, ilk müdahalelerinin ardından hastanelere kaldırılan yaralıların tedavileri sürüyor. 

Haberin Devamı

Siirt’te de oy verme işlemi sırasında iki grup arasında çıkan silahlı, taşlı ve sopalı kavgada İhsan Altın (54) hayatını kaybetti, dört kişi de yaralandı. 

Muhtar bıçaklandı 

Afyonkarahisar’da muhtar olduğu mahallede yeniden aday olan Halit Kaplan, oy kullanma işlemi sırasında çıkan tartışmada rakip adaylardan birinin yakını tarafından bıçaklandı. Hastaneye kaldırılan Kaplan’ın hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi. Şüpheli Y.B. gözaltına alındı. 

Memleketine gidiyordu 

Nevşehir’in Avanos ilçesinde otomobilin şarampole devrilmesi sonucu meydana gelen kazada Antalya’dan memleketi Yozgat’a oy kullanmaya giden Fadime K. (85) hayatını kaybederken, iki kişi de yaralandı. 

Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesinde toplu oy kullanmak isteyen kişilerle sandık müşahitleri arasında çıkan arbedede üç kişi darbedildi. Olay ile ilgili tutanak tutulurken, sandıkta oy verme işlemi durduruldu. 

Haberin Devamı

Harran ve Bozova ilçelerindeki bazı mahallelerde de “muhtarlık” seçimleri nedeniyle kavgalar çıktı, dördü tabanca ile olmak üzere 15 kişi de yaralandı. Yaralılar hastanelere kaldırılırken, altı şüpheli gözaltına alındı. 

Avukat darbedildi 

Akçakale ilçesinde usulsüz oy kullanılmasına itiraz eden kadın avukat H.A. da darbedildi. 

Düzce’de polis, muhtar adayının yakınlarının kavgasını biber gazı ile müdahale edilerek sonlandırdı. 

Mardin’in Midyat ilçesinde AKP Belediye Başkan Adayı Veysi Şahin’in beraberindeki kişiler, DP’li sandık görevlisi İdris Aydın’ı darp etti. 

Ağrı’da muhtar adayları ve yakınları arasında yaşanan tartışma, özel harekat ve çevik kuvvet polisinin müdahalesiyle büyümeden önlendi. Taraflar güçlüklerle okuldan çıkarıldı. 

Şırnak’ın Cizre ilçesinde AK Parti’ler ile İYİ Partili arasında çıkan gerginli üzerine oy kullanma işlemi kısa bir süreliğine durduruldu. 

DEM’liler asker ve polisle tartıştı

DEM Parti’nin Mardin adayı Ahmet Türk, seçmen olarak farklı bölgelerden güvenlik görevlilerinin Mardin’e taşındığı iddia etti. DEM Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık da “Halkın iradesini gasp etmeyin” diyerek tepki gösterdi. DEM Parti Ağrı Belediyesi Başkan adayı Hazal Aras da oy kullanan asker ve polislere tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Hakaret edenler gözaltına alındı

Şırnak’ta, oy kullanma işlemleri sırasında şaibe olduğu iddiasıyla eylem yapmak isteyen DEM Partili gruba da polis müdahale etti. DEM Parti İl Başkanı Abdullah Güngen’in de aralarında olduğu beş kişi gözaltına alındı. Toplanan gruba biber gazıyla müdahale edilirken, gruptakilerpolise taş atarak karşılık verdi. Atılan taşlar nedeniyle çevredeki bazı araçlar zarar gördü.