Gündem Cinayet için ilk adres villalardı

Cinayet için ilk adres villalardı

28.11.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Cinayet için ilk adres villalardı

Suudi Arabistan Krallığı İstanbul Başkonsolosluğu’nda öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın cesedinin bulunması çalışmaları kapsamında dün aranan Yalova’nın Samanlı köyündeki iki villanın, cinayet için belirlenen ilk adres olduğu öne sürüldü. Ancak daha sonra, güvenlik nedeniyle dokunulmazlığı bulunan başkonsolosluk binasının seçildiği belirtildi.

Haberin Devamı

İletişim kurmuş

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, Kaşıkçı cinayetine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, Samanlı köyünde Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’ın yakın arkadaşı ve Al Fozan and Al Suhai şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Mohammed Ahmet. A. Alfaozan ile Omary Turizm Gıda şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Abdulaziz İbrahim Al Omary’ye ait olan iki villada arama yapılmıştı.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesi olayını gerçekleştirmek için İstanbul’a gelen şüphelilerden Mansour Othman M. Abahussain’in olaydan bir gün önce “Ghozan” kod adlı Alfaozan’la iletişim kurduğunun tespit edildiği açıklanmıştı.

MİT tarafından yapılan teknik takibe takılan bu görüşmenin ardından cesedin Alfaozan’a ait olan Yalova’daki villada olabileceği şüphesi üzerine arama gerçekleştirildiği öğrenildi. Alfaozan’ın ise cinayet tarihinden önce Türkiye’den ayrıldığı ve geçen iki aylık süre zarfında Türkiye’ye giriş yapmadığı, ticari faaliyetlerini durdurup Türkiye’den çekilme kararı aldığı ileri sürüldü.

Haberin Devamı

Emniyet yetkililerinden edinilen bilgiye göre teknik çalışmalarda 15 kişilim timin, cinayet için ilk önce bu iki villadan birisini seçtiği ancak güvenlik önlemlerinin yetersizliği nedeniyle vazgeçip dokunulmazlığın bulunduğu konsoloslukta karar kıldığı öğrenildi. Arama köpekleriyle önceki gün altı saat süreyle aranan, bahçesinden toprak, su kuyusu ve havuzundan su numuneleri alınan villaların içerisinde herhangi bir suç unsuru oluşturabilecek bir numune ve belgeye rastlanmadığı öğrenildi.

Yazarlar