Gündem Cinayet kurbanının adı, kadın merkezinde

Cinayet kurbanının adı, kadın merkezinde

26.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Avcılar’da 12 Kasım 1992’de 5 aylık hamile Gülsevin Buket Değirmenci (23) iş çıkışı evine dönerken minibüsten indikten sonra bir cani tarafından bıçak zoruyla bir inşaata götürüldü. Burada bayıltıp tecavüz ettiği Değirmenci’yi öldüren katil, 25 yıldır tespit edilip yakalanamadı.

Cinayet kurbanının adı, kadın merkezinde

Cinayet kurbanının adı, kadın merkezinde

Haberin Devamı

Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, iki yıl önce acılı anne Nazire Değirmenci’ye kızının adının yaşatılacağı sözünü vermişti. Başkan sözünü yerine getirdi. Firuzköy’de daha önce karakol olarak kullanılan bina, yeniden düzenlenip Avcılar Belediyesi Kadın ve Aile Danışma Merkezi’ne dönüştürüldü. Merkeze, belediye meclisinin kararıyla Gülsevin Buket Değirmenci’nin adı verildi.

İşkenceyle öldürene ‘iyi hal’ indirimi!

Batman’da 16 yaşındaki Amine Demirtaş 31 Temmuz 2016’da evlerinde ölü bulundu. Amine’nin telefonda erkeklerle görüştüğü gerekçesiyle ağabeyi Kasım Demirtaş’ın (29) işkencesine uğradığı belirlendi. Ağabeyin, kardeşine bir hafta boyunca pense ve plastik sopalarla işkence yaparak, vücuduna su döküp elektrik vererek onu öldürdüğü anlaşıldı. Savcı, iddianamede Amine’nin bir hafta boyunca aldığı darbelerle eziyet çekerek öldüğünü, ağabeyin bir ucunu prize taktığı kablonun metal kısmını genç kızın bacaklarına değdirerek elektrik verdiğini belirtti.

Haberin Devamı

Cinayet kurbanının adı, kadın merkezinde


Batman Ağır Ceza Mahkemesi’nde tutuklu yargılanan ağabeye önce ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verildi. Sanığın yargılama sürecindeki davranışlarını ve pişmanlığını indirim nedeni sayan mahkeme, ‘iyi hal’ indirimi uygulayarak cezayı ömür boyu hapis cezasına çevirdi. Batman Barosu Kadın Hakları Komisyonu karara itiraz etti.

Şiddetin üstüne turuncu tül

İstanbul’da Avcılar Sosyal Hizmetler İlçe Müdürü Ebru Baydak, Birleşmiş Milletler’in kadına şiddeti sona erdirmeyi hedefleyen ‘Dünyayı Turuncuya Boya’ hareketi kapsamında proje geliştirdi.

Cinayet kurbanının adı, kadın merkezinde


Baydak, kadına şiddet konusunda farkındalık oluşturmak için yapılan ve yeni ufukları simgeleyen ahşap yelkenliyi turuncu tülle kapladı. Ayrıca şiddetin nedenleri olarak görülen eğitim, psikoloji, gelenek ve ekonomi için farklı renkte kurdeleler hazırlandı. Ziyaretçiler şiddetin hangi unsurdan kaynaklandığını düşünüyorlarsa onu sembolize eden kurdeleyi yelkene iliştirmeye başladı. Sosyal medya kullanıcıları da #kadinasiddetekarsiburadayimde hashtag’ine tweet attıklarında seçtikleri renkte kurdele yelkenliye takılıyor.

Haberin Devamı

Tacize karşı ‘Krav Magen’

İstanbul’da Kadir Has Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Araştırma Merkezi tarafından, ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ kapsamında ‘krav magen’ dersi düzenlendi.

Cinayet kurbanının adı, kadın merkezinde


Derse katılan kız öğrenciler, kendilerini savunmayı öğrendi. Kişinin, karşılaştığı tehditleri kısa sürede bertaraf ederek olay yerinden uzaklaşması esasına dayanan krav magen bir savunma tekniği. Kısa bir eğitimden geçen öğrenciler, teknikler hakkında bilgi edindi. Krav magen eğitmeni Kadir Dalgıç, “Kadınlar krav magen ile kendilerini koruyabilir” dedi.