Gündem Cinayet şüphelileri cezaevinde, ceset hala ortada yok

Cinayet şüphelileri cezaevinde, ceset hala ortada yok

22.05.2008 - 10:39 | Son Güncellenme:

.

Cinayet şüphelileri cezaevinde, ceset hala ortada yok

ISPARTA'da iki ay önce aracını satmak için Eğirdir İlçesi'ne giden müteahhit Salih Uçar'ın esrarengiz şekilde ortadan kaybolması ile ilgili soruşturma kapsamında 1'i uzman çavuş 3 kişi tutuklandı. Zanlılar ‘Tasarlayarak adam öldürme’ suçundan cezaevine konulurken, kayıp müteahhitte hala ulaşılamadı.

Haberin Devamı

26 Mart 2008'de 07 CST 45 plakalı aracını satmak için Eğirdir İlçesi'ne giden 44 yaşındaki müteahhit Salih Uçar’dan iki aydır haber alınamıyor. Kardeşi İbrahim Uçar’ın 31 Mart 2008'de polise başvurmasıyla birlikte arama çalışmalarına başlandı. İbrahim Uçar polise yaptığı başvuruda, kardeşinin Eğirdir’e C.A isimli bir kişiye aracını satmak için gittiğini, geri dönmeyince kendisinin bu kişiyi telefonla arayıp kardeşini sorduğunu belirttti. İbrahim Uçar, bu görüşmede C.A’nın kendisine kardeşinin aracı satmaktan vazgeçip yanında bulunan bir kişi ile ayrıldığını söylemesi üzerine şöphelenip konuyu polise bildirdiğini anlattı.

ARABA SÖKE'DE GÖRÜLDÜ

Van doğumlu müteahhit Salih Uçar’ın Eğirdir İlçesi'ne satmak için götürdüğü otomobil, 01 Nisan 2008'de Aydın'ın Söke İlçesi'nde görülünce polis, yeniden harekete geçti. Söke İlçe Emniyet Müdürlüğü ile irtibat kurulduktan sonra aracı kullanan C.A. ile beraberinde olduğu saptanan F.Y. isimli iki kişi yakalanarak gözaltına alındı. C.A ve F.Y.'nin verdiği ifadeler doğrultusunda olayla ilgili olduğu tespit edilen E.K. isimli bir kişi ve Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığı'nda görevli T.Ç isimli bir uzman çavuş da gözaltına alındı. Cumhuriyet Savcısının sürdürdüğü soruşturma sonrasında mahkemeye sevkedilen şüphelilerden C.A, F.Y ve uzman çavuş T.Ç, 1 Mayıs 2008'de ‘tasarlayarak adam öldürmek’ suçundan tutuklanırken, E.K ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Tutuklanan zanlılar Isparta E Tipi Cezaevi'ne gönderildi.

Haberin Devamı

MÜTEAHHİT HALA KAYIP

İki ayı aşkın süredir kayıp olan müteahhidi arama çalışmaları ise sürüyor. Özellikle Eğirdir İlçesi'nde çok yönlü arama çalışması başlatan güvenlik güçleri dağlık kesimlerde köy ve kasabaları tarayıp, yöre halkının bilgisine başvuruyor.