Gündem CİNAYETİ LACİVERT OTOMOBİL ÇÖZEBİLİR

CİNAYETİ LACİVERT OTOMOBİL ÇÖZEBİLİR

18.02.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Güler Kurt ile gelini Hatice’nin öldürüldüğü Derince’de korku ve endişe hâkim... Ailenin yaşadığı mahallenin sakinleri, cinayetle artan hırsızlık olayları arasında bağ kuruyor. Bir de olaydan bir gece önce lacivert bir otomobille gelen iki kişinin o eve baktığı iddiası var

CİNAYETİ LACİVERT OTOMOBİL ÇÖZEBİLİR

Düzcelilerin yoğun olarak yaşadığı Derince’nin İbni Sina Mahallesi’nde önceki gün yaşanan vahşetin tedirginliği hâlâ sürüyor. Aynı evde oturan Güler Kurt ile gelini Hatice Kurt’un boğazları kesilerek öldürülmesi, semtte bir süredir artan hırsızlık olaylarının üzerine tuz biber ekmiş. Herkes, fail veya faillerin bir süredir mahalleye dadanan hırsızlar olduğunu düşüncesinde. Kapıları açık evdeki tüm eşyaların dağıtılmış halde olması da bu düşünceyi destekliyor. Ancak cinayetlerin işlendiği 3 katlı binanın giriş katındaki evin kapısı zorlanmamış. Evden çalınan herhangi bir şey de yok.
Düzce’nin Yığılca ilçesinden 45 yıl önce Derince’ye göç eden Kurt ailesinin komşusu Hülya Ulutaş’ın “Evde yaşlı anne babam var. Dünden beri bakkala giderken bile üzerlerine kapıyı kilitliyorum. Zaten pek çok eve giren hırsızlar huzurumuzu kaçırmıştı. Bu vahşetin ardından kendimizi çok savunmasız hissediyoruz” sözleri yaşanan tedirginliği anlatıyor.

Kaçarak evlenmişlerdi
Kurt ailesinin akrabası Yasin Kalaycı ise, “Mahallemizde herkes birbirini tanır. Fatih, Hatice ile kaçarak evlendi ama iki ailenin de katılımıyla şenlikli bir düğün yapıldı. Hırsızlıklar dışında mahallenin huzurunu kaçıran hiçbir olay yaşanmaz. 2 gün önce hiç görmediğimiz bir otomobilin varlığı ile rahatsız olmuştuk” diyor.
Mahallenin gençlerinden Serdar Kurt ise, “Olaydan bir gece önce lacivert renkli bir otomobilin içindeki iki kişiyi Fatih’in evine bakarken gördük. Biz dört kişiydik ve şüphelendik. Etraflarında biraz gezince uzaklaştılar. Bu olayı Fatih’e de anlatacaktım ama sabahında cinayet işlendi” iddiasında buluyor.

Baba: Düşmanımız yok
Cinayetin ardından oğluyla birlikte gözaltına alınıp serbest bırakılan baba Rasim Kurt, “Hiç kimseyle düşmanlığımız yok, kimseyle alacak verecek meselemiz yok. Benim ocağım yıkıldı hayat arkadaşımı ve gelinimi kaybettim. Hırsızlık için bile girseler alacaklarını alıp gitselerdi. Son günlerdeki hırsızlık olayları bizi çok tedirgin etmişti. 3 ay önce 2 hırsızı gece yarısı görmüş ve kovalamıştık. Eve nasıl zorlamadan girdiler, nasıl ailemi katlettiler bilemiyorum” dedi.
Öte yandan polisde olayla ilgili geniş çaplı bir soruşturma yürütüyor. Fail ve failleri bulmak için 3’er kişiden oluşan 5 özel ekip oluşturan polis ihbar ve ipuçlarını değerlendiriyor.