Gündem Cinayetin ardından PKK’lı grup çıktı

Cinayetin ardından PKK’lı grup çıktı

16.11.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Beşiktaş’ta kumarhanede öldürülen iş adamı Ali Rıza Gültekin’in katil zanlıları belirlendi. Kaçan zanlıların terör örgütü PKK’ya yakınlığıyla bilinen kumar ve tefecilik çetesinin üyeleri olduğu bildirildi.

Cinayetin ardından  PKK’lı grup çıktı

İstanbul Beşiktaş’taki bir apartmanın üst katındaki kaçak kumarhaneye önceki akşam gelen üç kişi, bir odada bulunan Crispino Giyim’in eski sahibi, iş adamı Ali Rıza Gültekin’in başına ateş etti. Gültekin (57) olay yerinde öldü, saldırganlar ise kaçtı. Saldırı sırasında başka odada bulunan ve silah sesine koşan Gültekin’in resmi polis koruması, cinayeti emniyete bildirdi. Polisin incelemesi sırasında kumarhanedeki kumar malzemelerinin toplandığı görüldü. Saldırı sırasında kumarhanede bulunan ve aralarında Gültekin’in koruması ile bir emekli polisin de bulunduğu 21 kişiyi gözaltına alan ekipler, çevredeki kameraları da incelemeye aldı. Yapılan sorgu ve kamera incelemelerinde katil zanlılarının Mustafa B., Rıdvan D. ve Sergen G. olduğu, şüphelilerin bir kumar ve tefecilik çetesinin mensupları olduğu belirlendi.

Finansal yardım

Aranan 3 saldırganın, birçok iş adamından haraç alma ve silahlı baskın olaylarına karışan, kumar oynatıp tefecilik yaptığı belirtilen ‘Ağrılılar grubu’ adlı çetenin mensupları olduğu belirlendi. Polis, cinayetin nedeninin ise kumar borcu olduğunu belirledi. Son 12 yılda polis tarafından çok sayıda mensubu yakalanıp cezaevine konulan, PKK’ya finansal yardımlarıyla bilinen çetenin, Gültekin’in kumar borcunu 2 katına yükselttiği öğrenildi. İşadamının bu borca karşı çıktığı için öldürüldüğü öğrenildi.

FETÖ’cüler tutuklatmıştı

Emniyet yetkileri, Ali Rıza Gültekin’in Beşiktaş’ta hayatını kaybettiği silahlı saldırıyla, daha önce Beykoz’da aracıyla seyir halindeyken uğradığı silahlı saldırının bağlantısı olmadığını belirtti.

Ali Rıza Gültekin’in 2013 yılında dönemin FETÖ polisleri tarafından düzenlenen şike operasyonlarında tutuklanıp, 4 ay cezaevinde kaldığı da öğrenildi. Tunceli nüfusuna kayıtlı olup uzun süre yurt dışında kalan ve Avusturya’da restoran işleten Ali Rıza Gültekin, 2012’de erkek giyim markası Crispino’nun hisselerini alarak Türkiye’de ticarete başlamıştı. Geçen yıl yaşadığı ekonomik kriz nedeniyle Crispino hisselerinin çoğunu devretmişti.