Gündem 'Çingene' ve 'Meks' gruplarına operasyon

'Çingene' ve 'Meks' gruplarına operasyon 

19.11.2021 - 11:07 | Son Güncellenme:

İstanbul’da uyuşturucu ticaretinden haraç alma ve yaralama olaylarına kadar bir çok suça karışan ve kendi aralarında yaşanan alan hakimiyeti çatışmalarında bir çok masum insanın yaralanmasına neden olan “Mex” lakaplı Mehmet Sabri Ş.’nin elebaşı olduğu “Şirinler” suç çetesi ile “Çingene Ümit” lakaplı Ümit Y’nin başını çektiği Çingeneler çetesine İstanbul ve Tekirdağ'da bu sabah eş zamanlı operasyon düzenlendi. Elebaşlarından birisi yurtdışında diğeri ise cezaevinde olan her ili çeteden 7 şahıs yakalanıp gözaltına alındı. Geçmiş tarihlerde yapılan ara operasyonlarda 8 mensubu yakalanıp gözaltına alınan her ili çete mensuplarından çok sayıda silah ele geçirildi.

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele ekiplerince bu gün sabah saatlerinde gerçekleştirilen operasyon, Bağcılar ve Bahçelievler’de son dönemlerde sokaklarda yaşanan silahlı çatışmaların araştırılmasıyla başladı. Çeteler arasında yaşandığı belirlenen çatışmaların cezaevinde bulunan Ümit Y.nin başını çektiği Çingeneler çetesi ile yine elebaşlığını lakabı Max olan ve yurt dışına kaçan Mehmet Sabri Ş.nin yaptığı Şirinler çeteleri arasında yaşandığı tespit edildi.

YENİ ÇATIŞMA PLANLARI

Haberin Devamı

Uyuşturucu ticaretinden kaynaklanan alan hakimiyeti nedeniyle yaşandığı ve çetelerle alakası olmayan bir çok masum vatandaşın yaralandığı sokak savaşı olarak adlandırılan çatışmalara yönelik araştırmalar sürerken her iki çetenin yeni çatışma planları yaptığı tespit edildi.

Tespitlerin ardından bu sabah harekete geçen organize suç polisi kimliklerine ulaştığı 10 çete mensubunu yakalamak için İstanbul ve Tekirdağ'da eş zamanlı operasyonlar düzenledi. 7 çete mensubunu adreslerinde yakalayıp gözaltına alan 3 çete mensubunun ise yakalanması için çalışmalarını devam ettiren ekipler adreslerde yaptığı aramalarda da çok sayıda silah bulup el koydu.

Çingene ve Meks gruplarına operasyon

Operasyon kapsamında adresinde bulunamayan 3 şahıstan biri olan çete elebaşı Mehmet Sabri Ş.'nin yurt dışına kaçtığı tespit edilirken, daha çok Güngören, Bahçelievler ve Bağcılar’da etkin olan Şirinler suç örgütü geçmişte, Sarallar olarak bilinen suç örgütüyle yaşadığı silahlı çatışmalarla tanınmıştı.

Haberin Devamı

5 MİLYON DOLARLIK TEKLİF

Çete elebaşı Mehmet Sabri Ş. ve adamları, 2017’de Bahçelievler’de bulunan bir AVM’ye düzenlenen operasyonda adamları ile cinayet pazarlığı yaparken yakalanmıştı. Mehmet Sabri Ş.’nin 2016’da öldürülen Azerbaycanlı suç örgütü lideri Rövşen Caniyev’in kardeşiyle bir restoranda görüşürken düzenlenen operasyonda çok sayıda silah da ele geçirilmişti. Azerbaycanlı Caniyev’in ağabeyinin katili olduğunu iddia ettiği ve daha sonra öldürülen Lotu Quli lakaplı Nadir Salifov’u öldürtmek için Mehmet Sabri Ş.’ye 5 milyon dolar teklif ettiği ileri sürülmüştü.

Çingene Ümit lakaplı Ümit Y.’nin grubunun ise Bahçelievler, Bağcılar, Zeytinburnu ve Güngören’de sokaklarda uyuşturucu satan torbacıları organize ettiği öğrenilirken, kendilerini Çingeneler olarak adlandıran çeteye yönelik 2019’da düzenlenen operasyonda ise 52 mensubu gözaltına alınmıştı. 4 cinayet ve 3 yaralama olayına karıştığı belirlenen çete elebaşı Ümit Y. bu operasyonda yakalanıp cezaevine konmuştu.

Polisin her iki çeteye yönelik çalışması devam ediyor.