Gündem Çinli sanıp Korelilere saldırdılar

Çinli sanıp Korelilere saldırdılar

05.07.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ülkü Ocakları İstanbul İl Başkanlığı tarafından Doğu Türkistan’daki Müslümanlara destek olmak için yürüyüş gerçekleştirdi.

Çinli sanıp Korelilere saldırdılar

Beyazıt Meydanı’nda toplanan grup Sultanahmet Meydanı’na doğru yürüdü. Yürüyüş öncesi açıklama yapan MHP İstanbul il başkanı Mehmet Bülent Karataş “Duymayan kulaklara, görmeyen gözlere terücüman olmak adına ülkü ocakları Türk yurdu ve İslam coğrafyasına yapılan katliamın karşısında olduklarını göstermek için buradadır. Türkiye’nin kendi dindaş ve soydaşlarına sahip çıkmalarını istiyoruz” diye konuştu. Bu sırada gruptan ayrılan bazıları Topkapı Sarayı’na doğru koştu. İddiaya göre gruptakiler, Çinli zannettikleri Koreli turist grubuna saldırdı. Saray önünde bekleyen çevik kuvvet ekiplerinin araya girmesiyle Koreli turistler olay yerinden uzaklaştırıldı. Saldırıya uğrayan bir Koreli turistin İngilizce “Ben Çinli değil Koreliyim” diyerek gülümsediği görüldü.

Haberin Devamı

Protestolara devam

Öte yandan Çin’in, Sincan Uygur Özerk Bölgesi’nde Müslümanlara yönelik saldırı ve uygulamaları Çanakkale, Eskişehir, Çorum, Gaziantep, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Kilis gibi birçok şehirde protesto edildi.

Yazarlar