Gündem Çocuklar yetim kaldı

Çocuklar yetim kaldı

27.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Çocuk kitaplarının usta yazarı Muzaffer İzgü, dün akşam kanser nedeniyle İzmir’deki evinde hayatını kaybetti.

Çocuklar yetim kaldı

Ağustos ayının ilk haftasında İzmir Katip Çelebi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan 84 yaşındaki İzgü, kanser olduğunu öğrendikten sonra evine dönmek istemiş ve tedaviyi kabul etmemişti.

Muzaffer İzgü, yarın Hocazade Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından Doğançay Mezarlığı’nda, eşinin mezarının yanına defnedilecek.

29 Ekim 1933 günü Adana’da yoksul bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Muzaffer İzgü, eğitimini tamamlamak için bulaşıkçılık, garsonluk gibi çeşitli işlerde çalıştı.

Diyarbakır Okulu’nu bitiren İzgü, 11 yıllık ilkokul öğretmenliğinin ardından ortaokul öğretmenliğine geçti. İzgü, 1978 yılında emekli olduktan sonra İzmir’e yerleşti.

154 kitabı var

İzgü’nün ilk yazıları 1959’da Hüraydın Gazetesi’nde yayımlandı.

1964 yılında Demokrat İzmir Gazetesi’nde yazmaya başlayan İzgü, aynı zamanda Akbaba dergisinde de öykülerini yayımladı. Milliyet ve Akşam gazetelerinde de röportajları yayımlanan İzgü, oyun ve skeç türünde eserler de verdi.

1970 yılında ilk kitabı Gecekondu’yu yayımlayan yazar, İlyas Efendi, Halo Dayı, Donumdaki Para, Zıkkımın Kökü, Ekmek Parası adlı eseleriyle ünlüdür.

98’i çocuk kitabı olmak üzere yayımlanmış 154 kitabı bulunan İzgü, sağlık durumu dolayısıyla yazmaya ara vermişti. İzgü, 3 çocuk babasıydı.