Gündem ‘Çok Sesli’ bir Milliyet Sanat

‘Çok Sesli’ bir Milliyet Sanat

12.07.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Derginin bu ayki kapağını İstanbul Modern’in ‘Çok Sesli’ sergisi süslüyor. Müzik sayfalarında İstanbul Filarmoni Orkestrası’nın daimi şefi Sascha Goetzel’le, edebiyat bölümünde ise Kürşat Başar’la yapılan söyleşi yer alıyor

‘Çok Sesli’ bir Milliyet Sanat



Sanatın her dalına yer veren köklü sanat dergisi Milliyet Sanat, temmuz sayısının kapağına, İstanbul Modern’in yeni sergisi ‘Çok Sesli’yi taşıdı. Türkiye çağdaş sanatının çok disiplinli 15 sanatçısının çok seslilikle ilgili çalışmalarından oluşan sergi aynı zamanda müzenin 10’uncu yılını kutladığı için de özel...

Caz festivali için rehber
Plastik sanatlar sayfalarında ayrıca Rampa’da açılan ve bağımsız Amerikan filmi ‘Frances Ha’dan ilham alan karma sergiyi, gelecek yıl düzenlenecek İstanbul Bienali’nin yeni direktörü Carolyn Christov-Bakargiev’in 14. İstanbul Bienali hakkındaki planlarını, Tate Modern’deki Henri Matisse sergisinin detaylarını bulmak mümkün.
Yaz aylarında müzik dünyasının hareketlenmesi, derginin müzik sayfalarına da yansıyor. Derginin müzik içeriklerinden biri İKSV tarafından düzenlenen 21. Caz Festivali’nin takibini kolaylaştıracak bir rehber işlevi görüyor. Festivalde sahne alacak isimler ve Sevin Okyay’ın festival tavsiyeleri 21. Caz Festivali’ne ayrılan sayfalarda yer alıyor. Temmuz sayısının müzik sayfalarında ayrıca Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’nın daimi şefi Sascha Goetzel’le yapılmış bir söyleşi de dikkat çekiyor.

Cannes’dan 5 film
Edebiyat bölümünde yeni kitabı ‘Yaz’ raflarda yerini alan Kürşat Başar’la yapılmış detaylı bir söyleşi öne çıkarken gezginler için enteresan gezi rotalarının anlatıldığı ilginç kitaplar yer alıyor.
Derginin sinema sayfaları ise yaz vizyonundan film seçimini kolaylaştıracak. Cannes Film Festivali’nde ana yarışmaya rağmen öne çıkabilen 5 film keşfedilmeyi bekliyor.

Haberin Devamı

Ban’ın ‘kâğıt evleri’

Dergide ayrıca tasarım, moda, mücevher ve mimari disiplinlerini mercek altına alan yazılar da her ay olduğu gibi bu ay da kendilerine yer buluyor. Derginin moda sayfalarında bu ay efsanevi İtalyan ayakkabı tasarımcısı Salvatore Ferragamo’nun Floransa’daki müzesinde, yürümeye odaklanan çeşit çeşit sanat eserini bir araya getiren ‘Equilibrium’ sergisi işleniyor. Tasarım sayfalarında ise tasarım yazarı Bahar Türkay, Design Miami/Basel’den en son trendleri bildiriyor. Mimari yazarı İrem Maro, ödüllü mimar Shigeru Ban’ın ‘kâğıt evleri’ni, mücevher yazarı Ayşim Özgür ise mücevher tasarımcısı Delfina Delettrez’in zamansızlık kavramına vurgu yapan ‘Never Too Light’ adlı koleksiyonunu tanıtıyor.