Gündem Cömert ailesinin ‘adalet’ isyanı

Cömert ailesinin ‘adalet’ isyanı

10.10.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Hatay’daki Gezi Parkı olayları sırasında başına isabet eden biber gazı kapsülüyle yaşamını yitiren Abdullah Cömert’in ölümüyle ilgili güvenlik gerekçesiyle Balıkesir’e alınan davanın beşinci duruşması yapıldı.

Cömert ailesinin ‘adalet’ isyanı

Duruşmayı Uluslararası Af Örgütü’nden Avukat Deniz Yıldız ve Andrea De Ruijter de izledi. Tutuksuz sanık A.K’nın tutuklanmasına ilişkin taleb reddedildi. Mahkeme Başkanı Kemal Yılmaz, Jandarma Kriminal Laboratuvarı’ndan gelen ve gaz fişeğinin atıldığı araçtaki konuşmaların bir bölümünü okudu. Cömert ailesinin avukatı Hatice Can, “Bant çözümündeki sinkaflı küfürler oradaki görevlilerin demokratik tepkilerini dile getiren kalabalığa karşı hasmane, düşmanca bakışını da gösteriyor. Bu küfürler olası kastı da aşıyor ve kasten öldürmeye işaret ediyor. Sanık polisin bu nedenle tutuklanmasını talep ediyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Abdullah Cömert’in ağabeyi Adnan Cömert de araç içinde görev yaparken, sürekli küfreden polisler hakkında kamu davası açılmasını istedi. Baba Edip Cömert, olayın üzerinden 2 yıl 4 ay geçtiğini belirtirken, “Her şey ortada, polis oğlumu kasten öldürmüştür. Ama hâlâ serbestçe dolaşıyor” dedi. Anne Hatice Cömert ise “Benim oğlum geri gelmeyecek ama o katilin cezalandırılmasını istiyorum, adalet istiyorum” diye konuştu.

20 Kasım’a ertelendi

Mahkeme heyeti, Cömert ailesi ile avukatlarının sanığın tutuklanması talebini reddetti. Mahkeme heyeti, İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan, gaz fişeği ve fişeğin atıldığı araçla ilgili raporun istenmesine, çizik ve kırıklar nedeniyle incelenemeyen CD’nin çoğaltılarak çözümü için Jandarma Kriminal Laboratuvarı’na gönderilmesine karar verdi. Duruşma 20 Kasım’a ertelendi.

Haberin Devamı


‘Vicdanlı olun’
Baba Edip Cömert, “Polisin üzerindeki kan lekesini temizlenmelidir. Bu polis, adilce yargılanmalı ve ceza almalıdır” derken; anne Hatice Cömert 15 saatlik yolculuk yapıp, adalet için Balıkesir’e geldiklerini söyledi. Hatice Cömert, “Ancak ne kanun ne adalet var. Hastayım, ayağım ağrıyor. Benim oğlum Balıkesir’de değil, Hatay’da öldü. Bu mahkeme neden Hatay’da yapılmıyor” diye sordu. Ağabey Adnan Cömert de muhalefetin ve basının seslerini duyurmasını isterken, “Bize yapılan haksızlığı görün” dedi.

Yazarlar