Gündem Çöp konteynırında bebek ceseti bulundu

Çöp konteynırında bebek ceseti bulundu

27.05.2008 - 21:55 | Son Güncellenme:

.

Çöp konteynırında bebek ceseti bulundu

İZMİR'in Buca İlçesi'nde bir çöp konyetnırında kadın kazağına sarılarak  atılmış yaklaşık bir haftalık kız bebeğinin cesedi bulundu. Ceset üzeriden yapılan incelemede göbek bağının düzensiz olarak kesildiği ve kordon bağının göbeğe bağlı olduğunu belirlendi.

Bugün saat 19.30 sıralarında Şirinyer Semti İşçiler Caddesi 331 Sokak girişindeki çöp konteynırında bebek cesedi bulundu. Kağıt toplamak için çöpleri karıştıran bir kişi, kadın kazağına sarılı bebek cesedi görünce durumu polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen polis, yaptığı incelemede bebeğin göbeğine bağlı olan kordonun düzensiz kesildiğini belirledi. Yapılan incelemede bir haftalık olduğu belirtilen kız bebeğin doğduktan sonra bir kaç gün evde tutulduktan sonra ölü olarak çöpe atılmış olabileceği bildirildi. İlk incelemede talihsiz bebeğin vücudunda her hangi bir darp izine rastlanmadığı belirtildi. Olayla igili soruşturma başlatan polis ekipleri, çevredeki hastanelerin yeni doğan servislerini incelemeye alırken, ceset otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu Morguna kaldırıldı.   

İKİNCİ BEBEK VAKASI Öte yandan Karşıyaka İlçesi Bayraklı Semti'ndeki Turgut Özal Parkı'nda bir ağacın altında yalaşık 5 ay önce kimliği belirsiz kişi yada kişilerce ölüme terkedilen 30-40 günlük olduğu tahin edilen kız bebeği, kaldırıldığı hastanede doktorların çabasına rağmen bugün hayatını kaybetmişti. Yüzünde morluklar ile kan ve yara izine rastlanan talihsiz bebeğin ölümüyle ilgili yapılan tüm incelemelere rağmen kimsenin izine rastlamamıştı.