Gündem Çukurca ve Çaldıran’dan acı haber: 2 şehit

Çukurca ve Çaldıran’dan acı haber: 2 şehit

04.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

PKK’lı teröristlerin, tuzakladıkları el yapımı patlayıcıları infilak ettirmesi sonucu Çukurca’da Uzman Çavuş Oğuzhan Sezer, Çaldıran’da da korucusu İsmail Deniz şehit oldu. İsmail Deniz’in 2 yaşındaki oğlu yakınları tarafından tabutunun yanına getirildi. O anlara tanıklık edenler gözyaşlarına hakim olamadı.

Çukurca ve  Çaldıran’dan  acı haber: 2 şehit

Hakkâri’nin Çukurca ilçesinde Uzman Çavuş Oğuzhan Sezer ile Van’ın Çaldıran ilçesinde güvenlik korucusu İsmail Deniz PKK’lı teröristler tarafından yerleştirilen el yapımı patlayıcıların infilak etmesi sonucu şehit düştü. 2012’de göreve başlayan Hakkâri Dağ Komando Tugayı 1’inci Dağ ve Komando Tabur Komutanlığı’nda görevli Uzman Çavuş Oğuzhan Sezer’in acı haberi Mersin’de yaşayan babası Ahmet ve annesi Zarife Sezer’e sağlık yetkilileri eşliğinde verildi. Bekâr olan 29 yaşındaki şehit Sezer için ilk tören Hakkâri Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı’nda düzenlendi. Törenden sonra şehidin cenazesi toprağa verilmek üzere memleketi Mersin’e uğurlandı.

Sezer için Mersin’in Çamlıyayla İlçesi Darıpınarı Mahallesi’nde düzenlenen cenaze törenine Vali Ali İhsan Su, milletvekilleri,

Çukurca ve  Çaldıran’dan  acı haber: 2 şehit
komutanlar ve Büyükşehir Belediye Başkanı MHP’li Burhanettin Kocamaz ile yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Cenazede acılı anne Zarife Sezer ise kadın askerler ve yakınlarının desteğiyle ayakta durabildi. Şehit asker köy meydanında kılınan cenaze namazının ardından Darıpınarı Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Korucu kurtarılamadı

Van’ın Çaldıran ilçesi Başeğmez köyü kırsalında PKK’lı teröristlerin el yapımı patlayıcıyı inflak ettirmesi sonucu, güvenlik korucuları İsmail Deniz ile Emrullah Çiçek yaralandı. Helikopterle Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaşı Tıp Merkezi’ne kaldırılan koruculardan İsmail Deniz tüm çabalara rağmen kurtarılamayarak şehit olurken, diğer güvenlik korucusunu tedavisi sürüyor.

Haberin Devamı

70 terörist etkisiz hale getirildi

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre terörle mücadele kapsamında son bir hafta içinde gerçekleştirilen 744 operasyonda 55’i ölü, 11’i teslim, dördü sağ olmak üzere 70 terörist etkisiz hale getirildi. PKK, FETÖ, DEAŞ ve sol örgütlere yönelik yapılan operasyonlar ile asayiş uygulamaları sonunda ülke genelinde bin 751 kişi gözaltına alındı.

Yeşil listedeki PKK’lı öldürüldü

Bingöl’ün Genç İlçesi’nde 27 Haziran’daki operasyonda öldürülen 11 PKK’lı teröristten biri olan Aşut Star kod adlı Şahabettin Çotak’ın, örgütün sözde Amed (Diyarbakır) eyaleti sorumlusu olduğu ve 1 milyon lira ödül ile aranan yeşil listede arandığı ortaya çıktı.

PKK işçilere saldırdı: 2 ölü

Şırnak’ın Irak sınırına sıfır noktada bulunan Uludere ilçesi Gülyazi köyü Keltepe Üs bölgesinin yol yapımında çalışan işçilere PKK’lı teröristler tarafından düzenlenen silahlı saldırıda 2 işçi yaşamını yitirirken, 4 işçi yaralandı.

Roketatarlı saldırı

Hakkâri’nin Şemdinli ilçesinde ise Soğuktepe bölgesinde sondaj çalışması yapan işçilere, PKK’lı teröristler tarafından roketatarlı saldırı düzenlendi. Saldırıda, 1’i ağır 2 işçi yaralandı.

Havadan vuruldular

Hakkâri’nin Yüksekova ilçesi kırsalında dün PKK’lı teröristlerin, operasyon yürüten askerlere silahlı saldırı hazırlığı içinde olduğu tespit edildi. Savaş uçakları ile düzenlenen hava harekâtı ile teröristlerin kullandığı iki barınak ile bir silah mevzii imha edildi. Havadan yapılan bombalama ile dört terörist etkisiz hale getirildi.

3 PKK’lı öldürüldü

Şırnak Valiliği, Şırnak-Van karayolu şantiyesini basarak bir işçiyi öldüren PKK’lı 3 teröristin ölü ele geçirildiğini açıkladı.