Gündem Cumartesi hava durumu nasıl olacak? Meteoroloji'den son dakika açıklaması

Cumartesi hava durumu nasıl olacak? Meteoroloji'den son dakika açıklaması

21.06.2019 - 21:35 | Son Güncellenme:

Yurt genelinde bir süredir devam eden sağanak yağışlar iyice etkisini göstermeye başladı. Yarın hafta sonu tatiline başlayacak vatandaşlar, şimdiden hava durumu aramaları yapıyor. Peki Cumartesi hava durumu nasıl olacak?

Cumartesi hava durumu nasıl olacak Meteorolojiden son dakika açıklaması

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Edirne, Bilecik, Kastamonu, Sinop, Gaziantep, Kilis ve Malatya'nın kuzey ve batı kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Konya, Karaman, Niğde, Aksaray, Nevşehir, Kırşehir ve Kırıkkale'nin güneyi ile Kayseri'nin batısında yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m²) olması bekleniyor.

Haberin Devamı

HAVA SICAKLIĞI

Önemli bir değişiklik olmayacağı, ülkemiz genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR

Genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; Konya, Karaman, Niğde, Aksaray, Nevşehir, Kırşehir ve Kırıkkale'nin güneyi ile Kayseri'nin batısında yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m²) olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, dolu, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

İSTANBUL 23°C, 32°C Parçalı ve yer yer çok bulutlu

ANKARA 17°C, 30°C Parçalı ve yer yer çok bulutlu, bu akşam saatleri ile yarın (Cumartesi) sabah saatlerinden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

İZMİR 24°C, 33°C Parçalı ve az bulutlu