Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan harekat emrini böyle verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan harekat emrini böyle verdi

20.11.2022 - 11:24 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Pençe Kılıç Harekat emrini verdiği ana ilişkin dikkat çeken görüntüler paylaşıldı.

Irak ve Suriye'nin kuzeyindeki hedefler hava harekatıyla vuruldu. Türk Silahlı Kuvvetleri terör hedeflerine karşı "Pençe Kılıç" hava harekatı düzenledi.

Haberin Devamı

Mersin'deki Polis Evi ve İstiklal Caddesi'ndeki bombalı terör saldırılarının ardından Suriye'nin kuzeyi adres olarak gösterilmişti. Bir harekat için hazırlık yapıldı ve düğmeye basıldı.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) operasyonu " Hesap zamanı , alçaklardan hain saldırıların hesabı soruluyor" mesajıyla duyurdu. MSB'den yapılan açıklamada Pençe Kılıç hava harekatının terörü kaynağında yok etmek amacıyla gerçekleştirildiği belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan harekat emrini böyle verdi

OPERASYON EMRİ ERDOĞAN'DAN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Pençe Kılıç Hava Harekatı emrini verdiği görüntüler paylaşıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Pençe Kılıç Harekat emrini Endonezya dönüşü Bakan Akar'a bildirdiği aktarıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan harekat emrini böyle verdi

HESAP ZAMANI

Milli Savunma Bakanlığından hava harekatına ilişkin Twitter'dan yapılan ilk açıklamada, pistten havalanan bir savaş uçağının görseline de yer verilerek, "Hesap zamanı! Alçaklardan hain saldırıların hesabı soruluyor" ifadeleri kullanıldı.

Haberin Devamı

SİHA'LAR DESTEK VERDİ

Suriye ve Irak'ın kuzeyinde tespit edilen terör hedeflerinin vurulduğu hava harekatında Diyarbakır dışında Malatya’dan da savaş uçaklarının kalktığı, Batman’dan havalanan SİHA’ların da operasyona destek verdiği öğrenildi. Saldırı ile terör örgütüne büyük darbe vuruldu.

89 TERÖR HEDEFİ İMHA EDİLDİ

Milli Savunma Bakanlığı'nca Irak ve Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik düzenlenen Pençe-Kılıç Hava Harekatı'na ilişkin açıklama yapıldı.

Teröristler tarafından üs olarak kullanılan Irak'ın kuzeyindeki Kandil, Asos, Hakurk ile Suriye kuzeyindeki Arap pınarı, Tel Rıfat, Cizire ve Derik bölgelerine Pençe-Kılıç Hava Harekatı'nın düzenlendiği belirtilerek, "​İcra edilen Pençe-Kılıç Hava Harekatı ile ülkemizi, milletimizi ve hudut güvenliğimizi tehdit eden teröristlere ait barınak, sığınak, mağara, tünel, mühimmat depoları ve sözde karargah ve eğitim kamplarından oluşan ilk aşamada 81, bu sabah 8 olmak üzere toplam 89 hedef imha edilmiş, çok sayıda terörist etkisiz hale getirilmiştir. Hava harekatı ile etkisiz hale getirilen teröristlerin arasında terör örgütünün sözde yöneticileri de bulunmaktadır. Büyük oranda yerli ve milli mühimmat kullanılan harekat sonrası tüm uçaklarımız emniyetle üslerine dönmüştür. Asil milletimizin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından ülkemizin ve milletimizin güvenliği için terörle mücadeleye en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar azim ve kararlılıkla devam edilecektir" denildi.

Haberin Devamı

NE GEREKİYORSA ONU YAPMAKTA KARARLI OLDUĞUMUZU TÜM DÜNYANIN BİLMESİ LAZIM"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Endonezya'daki G20 Liderler Zirvesi'nin son gününde düzenlediği basın toplantısında İstanbul'daki terör saldırısının ardından sınır ötesi bir operasyonun gündeme gelip gelmediğiyle ilgili soruya şöyle cevap vermişti:

"Şu anda sorgulamalar, soruşturmalar devam ediyor. Bu sorgulamalar neticesinde nereye uzanıyor, bunların araştırılması yapılıyor. Bu araştırma neticesinde de ne gerekiyorsa onu yapmakta kararlı olduğumuzu tüm dünyanın bilmesi lazım."