Gündem Cumhuriyet Ağacı’na 90 yıl mesajı!

Cumhuriyet Ağacı’na 90 yıl mesajı!

27.10.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhuriyet’in kuruluşunun 90. yılı anısına İstanbul Kadıköy Belediyesi tarafından hazırlanan etkinlikte 90 aydın, sanatçı, gazeteci ve yazardan alınan Cumhuriyet mesajları, Bağdat Caddesi’ndeki bir çınar ağacında sergilenecek

Cumhuriyet Ağacı’na 90 yıl mesajı

Cumhuriyet Bayramı’nı her yıl renkli etkinliklerle kutlayan Kadıköy Belediyesi, Cumhuriyet’in 90. yaş günü için de renkli ve farklı kutlama etkinlikleri hazırladı. Bu yıl Cumhuriyet’in kuruluşunun 90. yılı anısına 90 aydın, sanatçı, gazeteci ve yazardan alınan Cumhuriyet mesajları, Bağdat Caddesi’ndeki bir çınar ağacında sergilenecek. Yaşar Kemal’den Yıldız Kenter’e, İdil Biret’ten Ara Güler’e kadar birçok ünlü ismin Cumhuriyet ile ilgili mesajlarının yer aldığı Bağdat Caddesi’nde Kazım Kulan Çarşısı önündeki Cumhuriyet Ağacı’nın açılışı ise bugün saat 14.00’te yapılacak.
Cumhuriyet Ağacı’nda sergilenecek 90 mesajdan bazıları:
* Ali Poyrazoğlu: “Cumhuriyet, içimdeki aydınlık... Cumhuriyet, yaşama sevincim benim... Cumhuriyet, içimdeki şarkı.”
* Altan Erkekli: “Cumhuriyet’in ışığı sonsuza kadar yolumuzu aydınlatacak, barış ve mutluluk ışığımız olacak.”
* Ara Güler: “85 yaşına girdim, bu memleket ne zaman rahat edecek?”
* Edip Akbayram: “Cumhuriyet hiçbir ampulün karartamayacağı ışıktır.”
* Ediz Hun: “Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet, güzel yurdumuzda başlayan aydınlanma çağının parlayan güneşidir.”
* Erdil Yaşaroğlu: “Güzel ülkemiz en iyisini hak ediyor. Bize 90 yıl önce en iyiyi veren atalarımıza teşekkür ederim.”
* Erol Evgin: “90 yıl önce Mustafa Kemal ve arkadaşlarının diktiği bir fidan olan Türkiye Cumhuriyeti, bugün gölgesinde serinlediğimiz ulu bir çınardır. Bizler her yaştan milyonlarca genç, bu ulu çınarı, Türkiye Cumhuriyeti’ni sonsuza dek yaşatacağız.”
* Fazıl Say: “Aydınlık bir memleketin çocukları olarak doğduk, öyle de öleceğiz.”
* Ferhan Şensoy: “Cumhuriyet, cansiperane korumamız gereken kalemizdir!”
* Füsun Demirel: “Geçmişte Cumhuriyet’i bize armağan edenlere karşı önemli bir sorumluluğumuz var. Bu halk idaresini ve gerçek demokrasiyi gelecek nesillere ulaştırmanın sorumluluğudur. Cumhuriyet ve demokrasi bayrağını sımsıkı kavrayıp ileriye taşımamız gerek. Başka yolumuz yok.”
* Haldun Dormen: “Cumhuriyetimizin bizlere verdiği hakları elimizden almaya çalışmak demokrasiye yapılmış en korkunç zorbalıktır.”
* İdil Biret: “Türkiye’de Cumhuriyet karanlıktan aydınlığa çıkıştır.”
* Prof. Dr. İlber Ortaylı: “Yöneticide cehaletle zekanın birleşimi akıl dışıdır ve fevkalade yıkıcı sonuçlar getirir. Cumhuriyet ise ölçülülüktür, denetimdir.”
* İlhan Şeşen: “Bu çınar bir gün ömrünü tamamlayabilir ama Cumhuriyet: Asla.”
* Kenan Doğulu: “Büyük lider Mustafa Kemal Atatürk ile fikir ve dava arkadaşlarının emaneti Türkiye Cumhuriyeti koruyucuları; aydınlık çalışkan, ahlaklı ve yaratıcı gençlerimizdir. 90. yıl kutlu, mutlu; varlığı huzur veren Cumhuriyetimiz daim olsun.”
* Mehveş Emeç: “Sevgili babacığım Çetin Emeç; ‘Dünyanın neresinde olursanız olun, şartlar ne olursa olsun, siz Cumhuriyet Bayramımızı mutlaka kutlayın’ derdi. Biz de ailece, onun Atatürk ilkelerine ve Cumhuriyet’in değerlerine bağlılığını son derece önemsiyor ve tüm içtenliğimizle sahipleniyoruz.”
* Metin Akpınar: “Laisizm, sekülerizm, Kemalizm ve demokrasi ile güçlendirilmiş Cumhuriyet bu güzel ülkenin vazgeçirilmez olmasıdır.”
* Muazzez İlmiye Çığ: “On beş yılda, Türk milletini ortaçağ karanlığından 20. asrın çağdaş medeniyetleri arasına taşıyan Cumhuriyetimizin kurucuları Yüce Atatürk ve İsmet İnönü’ye, onlara desteklerini veren meclis üyelerine ve bu uğurda canlarını feda eden tüm şehitlerimize sonsuz minnettarlığımı sunarken, halkımızın her kesiminin ve bilhassa da kadınlarımızın, bu muhteşem atalarımızın ruhlarını dualarından ve teşekkürlerinden eksik etmemelerini dilerim.”
* Mustafa Balbay: “Cumhuriyet, ışığını geçmişten, gücünü gelecekten alır.”
* Müjdat Gezen: “29 Ekim doğum günüm benim, ağabeyim de 30 Ağustos’ta doğmuş. Biz bu Cumhuriyet için varız!”
* Rutkay Aziz: “Türkiye Cumhuriyetimizin 90. yılını aydınlık geleceğe olan inancım ve umudumla yürekten selamlıyorum. Diren ülkemin demokratik, laik, yurtsever, barışsever insanları.”
* Volkan Konak: “Kötü insan kurumuş ağaç gibidir, onun gölgesi olmaz.”
* Yaşar Kemal: “Cumhuriyetimizin 90. yılında çağdaş uygarlık düzeyinde yaşamak, ilerlemek, insan olmak için demokrasinin uçurumlarla dolu yollarını açmak zorundayız. Çünkü demokrasiyi bilinçlenmiş halklar yaratır, çünkü demokrasiyle yönetilmek en çok onun çıkarınadır.”
* Yıldız Kenter: “Yaşasın Cumhuriyet.”