Gündem ‘Cumhuriyet hedef alındı’

‘Cumhuriyet hedef alındı’

03.07.2010 - 00:58 | Son Güncellenme:

Otel önündeki ikinci anma töreni, CHP tarafından yapıldı

‘Cumhuriyet hedef alındı’

CHP Grup Başkan Vekili Yalova Milletvekili Muharrem İnce ile birlikte milletvekilleri, Kamer Genç, Orhan Diren, Tacidar Seyhan, ™evket Köse, Hüseyin Ünsal, Ensar Öğüt, Derviş Günday, Erol Tınastepe, Yaşar Ağyüz, Abdülaziz Yazar, Ali Oksal, Ali Rıza Öztürk, Durdu Özbolat, Mevlüt Aslanoğlu, Engin Altay ve Malik Ecder Özdemir, il teşkilatı mensupları, ilk olarak kent meydanındaki Atatürk Anıtı’na çelenk koyup, saygı duruşunda bulundu.
Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, anıt önünde yaptığı açıklamada hükümetin ilk kez bakanlık düzeyinde katılım göstermesini memnuniyetle karşıladıklarını belirtti. Daha sonra milletvekilleri ve yaklaşık 500 kişilik grup, sloganlar eşliğinde kol kola girerek Madımak Oteli önüne geldi.

‘Bu ateş hâlâ yanıyor’
CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce buradaki konuşmasında Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun selamını getirdiğini belirterek, Madımak’tan yükselen ateşin hâlâ yanmaya devam ettiğini söyledi. Atatürk ilkelerine saldırılar devam ettikçe, cumhuriyetin temel değerleri geriliğe teslim edildikçe bu ateşin sönmeyeceğini belirten İnce, şöyle devam etti:
“Cumhuriyetin temeli burada atıldı burada yıkılacak diyen zihniyet, aradan geçen 17 yılda daha da güçlendi. Daha fazla palazlandı. Türkiye’nin aydınlık insanları Sivas katliamını unutmamalı ve unutturmamalıdır. Çünkü bizi bu katliama getiren süreç bizlerin iyi niyetliliği, unutkanlığı ve olaylara iyi bakışıdır. Sivas katliamına giden bu süreç bu gelişmelerin yarattığı iklim ortamında varlık buldu.
Türkiye Cumhuriyeti Devleti burada yaşananları unutulması gereken sıradan bir olay olarak değerlendiremez. Bu eylemde hedef sadece ölenler, mağdurlar değildir. Cumhuriyetin kendisidir.”