Gündem Cumhuriyet ışığı geceyi aydınlattı

Cumhuriyet ışığı geceyi aydınlattı

31.10.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhuriyet’in 98. yıl dönümü kutlamaları gündüz düzenlenen coşkulu törenlerin ardından gece de fener alaylarıyla devam etti. Yurdun dört bir yanındaki meydanları dolduran yüz binlerce yurttaş, ellerinde Atatürk fotoğrafları, Türk bayrağı ve meşalelerle yürüdü...

Cumhuriyet ışığı geceyi aydınlattı

HABER MERKEZİ Cumhuriyetin ilanının 98’inci yıl dönümü kutlamaları kapsamında yurt genelinde yüz binlerce kişi, meydanlarda buluşarak fener alayına katıldı.

Haberin Devamı

Meşaleleriyle sokakları aydınlatan, metrelerce uzunluktaki Atatürk fotoğrafları ve Türk bayraklarını büyük bir coşkuyla taşıyan vatandaşlar yürüyüş sonrası düzenlenen ünlü isimlerin konserleriyle unutulmaz bir gece yaşadı.

Çanakkale’de düzenlenen fener alayında ellerinde meşaleler ve Türk bayraklarıyla, “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” sloganları atan Çanakkaleliler İzmir Marşı’nı söyleyerek, kordon boyuna kadar yürüdü.

İzmir’de Cumhuriyet coşkusunu yaşamak için sokaklara akın eden binlerce vatandaş, 350 metrelik Türk bayrağı ile Cumhuriyet Meydanı’ndan Gündoğdu’ya yürüdü. Bando eşliğindeki yürüyüşün ardından İzmirliler kutlamaya Sıla’nın konseriyle devam etti.

İstanbul’da Cumhuriyet Bayramı görkemli törenlerle kutlandı. Şişli, Beşiktaş, Kartal, Maltepe, Büyükçekmece, Küçükçekmece ve Kadıköy’deki kutlamalarda birbirinden güzel görüntüler oluştu. Yüzbinlerce İstanbullu ellerinde meşaleler ve Atatürk fotoğraflarıyla 10. Yıl Marşı söyleyerek yürüdü.

Haberin Devamı

Cumhuriyet ışığı geceyi aydınlattı

Bolu’da belediye tarafından düzenlenen Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Kent Meydanı’nda toplanan vatandaşlar, ellerindeki meşaleler ve büyük boy Türk bayrağı ile belediye bandosu eşliğinde İzzet Baysal Caddesi boyunca yürüdü.

Edirne’de düzenlenen yürüyüşte Belediye Bandosu zafer marşları çalarken, vatandaşlar da ellerinde bayraklarla eşlik etti. Yürüyüş sonunda sahne alan Zeynep Dizdar, şarkılarıyla vatandaşları coştururdu.

Tekirdağlıların yoğun ilgi gösterdiği fener alayında, ellerde tutulan meşaleler sahili aydınlattı. “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” sloganlarıyla tüm kenti inleten vatandaşlar gecenin sonunda Simge Sağın konseriyle eğlendi. 

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Porsuk Çayı’nda gondol ve teknelerle fener alayı düzenledi. Binlerce Eskişehirli, çay kıyısında ellerinde bayraklarla fener alayının geçişini izledi.

Cumhuriyet ışığı geceyi aydınlattı

Muğla’nın Marmaris ilçesinde düzenlenen fener alayına katılan yaklaşık 10 bin kişi, ellerinde Türk bayrakları ile 4.5 kilometre yürüdü. Aksaz Deniz Üs Komutanlığına bağlı askeri bando da 10’uncu Yıl Marşı’nı meydanı dolduran kalabalıkla birlikte söyledi. Bodrum’daki etkinlikte ise Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın zeybek performansı ise büyük beğeni topladı. Konuşmaların ardından Ozan Doğulu ve Fuat İnan konser verdi.

Haberin Devamı

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği fener alayına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Cumhuriyet Meydanı’nı dolduran on binler, Kıraç ve Cumhuriyet korosunun seslendirdiği marşlar ile coştu.

Ordu’da bisiklet ve at binenlerin de eşlik ettiği fener alayına protokol mensupları, asker erkanı ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Yazarlar