Gündem Cumhuriyet’in ışığı geceyi aydınlattı

Cumhuriyet’in ışığı geceyi aydınlattı

31.10.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhuriyet’in 100. yılının kutlandığı 29 Ekim törenleri gece de sürdü. Gecenin karanlığı drone’lar, fenerler, havai fişeklerle aydınlanırken Türkiye’nin dört bir yanında marşlar yankılandı.

Cumhuriyet’in ışığı geceyi aydınlattı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yıl dönümü kutlamaları, sabaha kadar devam etti. Her yer kırmızı-beyaza bürünürken, kutlamalar fener alaylarıyla son buldu.

Haberin Devamı

*Edirne Belediyesi tarafından 100. yıl kutlamaları kapsamında fener alayı gerçekleştirdi. Şükrüpaşa İlkokulu önünde toplanan binlerce vatandaş ellerinde bayraklar ve meşalelerle Atatürk Bulvarı boyunca kent merkezindeki Atatürk Anıtı’na yürüdü.

*Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde de Şehitlik’te başlayan fener alayına çok sayıda vatandaş meşalelerle eşlik ederek marşlar söyledi.

*Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin kutlamalar çerçevesinde düzenlediği birbirinden renkli etkinlikler, gece de havai fişek gösterileri ile devam etti.

Gondollu alay

* Eskişehir’de Porsuk Çayı’nda gondol ve teknelerle fener alayı düzenlendi. Binlerce Eskişehirli, gondolların gelişini marşlar eşliğinde bekledi.

*Zonguldak kent merkezinde düzenlenen fener alayına 8 binden fazla kişi katıldı. Vatandaşlar “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganı attı.

Haberin Devamı

* Muğla’nın Bodrum ilçesinde düzenlenen yaklaşık 10 bin kişilik kortejde de renkli görüntüler oluştu.

Cumhuriyet’in ışığı geceyi aydınlattı

Davullarla yürüdüler

*Adana’da, Atatürk Caddesi’nde toplanan kalabalık grup, saatler 19.23’ü gösterdiğinde ellerinde Türk bayrakları ve meşalelerle, marşlar okuyarak Uğur Mumcu Bulvarı’na yürüdü. Dev Türk bayrağı ve davul eşliğinde gerçekleşen yürüyüş Uğur Mumcu Meydanı’nda sona erdi.

*Gaziantep’te düzenlenen program, Türk bayrağı ile süslenen araçların Şehitkamil Meydanı ve Korusu’na hareketi ile başladı. Binlerce kişinin bir araya geldiği kutlamada büyük heyecan ve coşku yaşandı. Havai fişek gösterisi de beğeni topladı.

Cumhuriyet’in ışığı geceyi aydınlattı

Saat Kulesi’nde 19.23 sergisi

100.yıl kutlamaları, Efes Kültür Yolu Festivali ile aynı döneme denk gelince İzmir’de coşku katlandı. İzmir’in tarihi Saat Kulesi’nde kurulan ekrana, 29 Ekim akşamı 19:23’te “Yüz Akıyla 100 Yıl” dijital sergisi yansıtıldı. Dijital sergide, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan bu yana yaşadığı süreç anlatılırken Milli Okçu Mete Gazoz, Nobel Ödüllü Bilim İnsanı Aziz Sancar ve Dünya Şampiyonu Kadın Voleybol Milli Takımı’na da yer verildi. Saat Kulesi’nin bulunduğu meydanda toplanan İzmirliler, şarkı ve marşlar eşliğinde sergiyi takip etti. Vatandaşlar, filmden çok etkilendiklerini ve gurur duyduklarını söyledi. Sergi, 5 Kasım’a 19:23 ve 21:23 saatlerinde günde iki kez gösterilecek