Gündem DAEŞ Irak’a çekiliyor

DAEŞ Irak’a çekiliyor

19.02.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Suriye’de kontrol ettiği son toprak parçasını kaybetme aşamasına gelen terör örgütü DAEŞ’in, Irak’a çekilmeye çalıştığı kaydedildi.

DAEŞ Irak’a çekiliyor

DAEŞ’in yeni bir isimle faaliyetine devam etmek için paravan örgüt kurduğu iddia edildi. DAEŞ, ABD ve koalisyon ülkelerinin havadan ve karadan desteği ile Suriye’deki son toprak parçası Deyr ez Zor bölgesini terör örgütü DSG/YPG’ye kaptırdı. DSG/YPG, DAEŞ’in kontrolündeki bölgelerde hakimiyeti sağladı. Bagoz’da bir mahallede DAEŞ’liler çembere alındı. DAEŞ’in, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu çok sayıda sivili rehin aldığı öne sürüldü. Kuşatılan mahallede 500’ü aşkın DAEŞ’linin yanı sıra çok sayıda sivilin bulunduğu bildirildi. Sivillerin kurtarılması için görüşmelerin sürdüğü belirtiliyor.

Haberin Devamı

Yeni tarz ve yöntem

DAEŞ’lilerin bir kısmının kuşatmayı yarıp Irak’a kaçtığı iddia edildi. Sınırı geçerek Ambar bölgesine ulaşan DAEŞ’lilerin sivillerin arasına karışıp saklandığı belirtiliyor. Suriye’den Irak’a geçen DAEŞ’lilerin katılımı ile örgütün giderek o bölgede güçlendiği, Kerkük, Ninova, Diyala, Anbar ve Selahaddin bölgelerinde ses getiren eylemler yaptığı bildirildi.

Irak Ulusal Güvenlik Danışmanı Falih Feyyaz, DAEŞ’in yerini alacak yeni bir terör örgütünün kurulduğunu belirterek, örgütün kuruluşuna dair ellerinde bilgi olduğunu söyledi. Der Spiegel’e konuşan Feyyaz, DAEŞ’in yeni bir tarz ve yöntemle harekete geçmek için hazırlık yaptığını aktardı. Feyyaz, DAEŞ üyelerinin yerlerini değiştirerek saklandığını ve harekete geçmek için uygun zamanı beklediğini söyledi.