Gündem ‘Dağlar kızı’ndan eğitime 4 milyon TL

‘Dağlar kızı’ndan eğitime 4 milyon TL

22.10.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

‘Dağlar Kızı Reyhan’ şarkısıyla zihinlere kazınan ünlü sanatçı Zaliha Özgen, mal varlığını yıllardır hiç yalnız bırakmadığı çocukların eğitimi için ÇYDD’ye bağışladı

‘Dağlar kızı’ndan eğitime 4 milyon TL

’Dağlar Kızı Reyhan’ şarkısıyla ünlenen ve 1984’te müziği bırakarak Bodrum’un Bitez beldesine yerleşen sanatçı Zaliha Özgen (70), tüm servetini Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne (ÇYDD) bağışladı. Eşi vefat eden ve çocuğu da bulunmayan Özgen, Bitez ve Kumbahçe sitesindeki 3 lüks villasını, Bitez’deki 40 yataklı Zaliha Apart Oteli ve Gürece köyündeki 5 dönümlük arazisini eğitim amaçlı kullanılmak üzere ÇYDD Bodrum Şubesi’ne bağışlayan Özgen, “Bugüne kadar sayısız çocuk okuttum. Onların belirli bir seviyeye geldiğini görmek benim için en büyük yaşam sevinci. 70 yaşına geldim, yarın ne olacağı belli değil. Kefenimi alıp gideceğim. Bu nedenle gözümün arkada kalmaması için, bugüne kadarki birikimlerimin emin ellerde ve eğitim için değerlendirileceğine inandığım için neyim varsa ÇYDD’ye bağışladım” dedi.

‘O bir melek’
ÇYDD Bodrum Şubesi Başkanı Meral Saraçbaşı, Özgen’in bugüne kadar eğitim için yaptıklarını sessiz sedasız gerçekleştirdiğini belirterek, “O çocuklarımızın annesi, meleği. 70 yaşında işlettiği aparttan kazandıklarının hepsini eğitime harcıyor. Son olarak bağışladığı gayrimenkuller toplam 4 milyon lira tutarında” diye konuştu.