Gündem Daha sağlıklı saçlar için 7 ipucu

Daha sağlıklı saçlar için 7 ipucu

30.04.2018 - 12:35 | Son Güncellenme:

Sağlıklı ve parlak saçlara sahip olmayı herkes ister. Özen gösterilen saçlar kişiyi daha bakımlı ve sağlıklı gösterir. İşte sizler için hazırladığımız daha sağlıklı saçlara sahip olmanızı sağlayacak 10 pratik ipucu…

Daha sağlıklı saçlar için 7 ipucu

Beslenme düzeninize dikkat edin

Haberin Devamı

Saçlarınızın daha sağlıklı olması için yapmanız gereken ilk adım saç bakımınızı tükettiğiniz besinlerle desteklemektir. Saç, keratin adı verilen protein yapıdan oluşur. Saçların daha sağlıklı ve bakımlı olmasının ilk adımı tükettiğiniz besinlerdir. Tek başına saç bakım ürünleri kullanmanız bu bakım vücudunuz tarafından da desteklenmedikçe bir işe yaramayacaktır.

Sık sık saçlarınızı yıkamayın

Saçları sık sık yıkamak saç tellerini zayıflatarak kurumasına neden olur. Bu da saçlarınızın daha nemsiz ve cansız gözükmesine neden olur. Saçlarınızı yıkama rutininiz çok sık olmamalıdır. Saçlarınızın doğal neminin ve canlılığının kaybolmasını bu şekilde önleyebilirsiniz.

Saçlarınızı havlu ile yıpratmayın

Çoğunlukla duştan çıktıktan sonra saçlarınızı havlu ile sertçe kuruturuz. Aslında bu işlem saç uçlarına fazlaca zarar verebilir. Bu nedenle duştan sonra saçlarınızı havlu ile sertçe kurutmaktansa nemini alması için havluya sarın ve bu şekilde bekletin.

Haberin Devamı

Bakım kremleri uygulayın

Saçlarınız için canlandırıcı ve güçlendirici saç bakım ürünleri kullanmaya özen gösterin. Saçın ihtiyacına yönelik uygulayacağınız saç bakım ürünleri saçlarınızın daha canlı ve parlak gözükmesini sağlar. Eğer yıpranmış saçlara sahipseniz bir miktar badem yağını ya da hindistan cevizi yağını saçlarınıza masaj yaparak uygulayın.

Saçınıza masaj yapın

Saç derinize yapacağınız masaj sayesinde bu bölgede kan dolaşımınızı hızlandırarak saçlarınızın daha hızlı uzamasını sağlarsınız. Bu sayede saç kökleriniz daha hızlı beslenecektir.

Saçınızı sık sık kestirin

Saçlarınızın uçları zamanla hasar görüp kırılabilir. Bu da saçların daha az sağlıklı ve cansız gözükmesine neden olur. Özellikle ince saçlı kişilerde bu sorun sıklıkla görülebilmektedir. Kırılmış ve cansız saç uçları saçların hacimsiz ve bakımsız gözükmesine neden olur. Aynı zamanda saçların uzama hızını da olumsuz etkileyebilir. Bunu önlemek için saç uçlarınızı 6 ayda bir kestirmenizi öneriyoruz.

Saçlarınızı ısıdan koruyun

Saçların daha cansız ve daha az sağlıklı gözükmesinin başlıca sebeplerinden biri saçlarınıza uyguladığınız yüksek sıcaklıktaki işlemlerdir. Çoğu zaman duştan sonra kullandığımız saç kurutma makinesi, saç düzleştiricisi, saç maşası gibi aletleri sık sık kullanmaktan kaçınmalısınız. Özellikle sık sık bu aletleri kullanmak saçların sürekli yüksek sıcaklığa maruz bırakacağı için saç uçları zayıflatmaya başlayacaktır.