Gündem Dalgalar Onur’u vermiyor

Dalgalar Onur’u vermiyor

20.06.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Samsun’da serinlemek için girdiği denizde kaybolan Onur Bayram, tüm aramalara rağmen bulunamadı. Abla Dilek Bayram, anne ve babasına sarılarak gözyaşları içinde kardeşini bekliyor

Dalgalar Onur’u  vermiyor

Samsun’da 25 yaşındaki Kadir Altay, kardeşi Ertuğrul Altay ve aynı mahallede oturan arkadaşları Onur Bayram, dün yanlarına aldıkları 3 köpekle birlikte piknik yapmak için Atakum ilçesinde bir sahile gitti. Bir süre dinlenip güneşlendikten sonra sıcaktan bunalan Onur Bayram, serinlemek için dalgalı denize girdikten sonra boğulmaya başladı. Arkadaşının boğulduğunu gören Altay denize koştu, ancak dalga ve akıntı nedeniyle o da suda batıp çıkmaya başladı.

3 kilometre arandı
Yardıma giden sahildekiler Kadir Altay’ı kurtarırken, Onur Bayram ise dalgalar arasında gözden kayboldu. Kadir Altay gelen ambulansla Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Denizde kaybolan Onur Bayram ise Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı ile Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı dalgıçlar tarafından yaklaşık 3 kilometrelik alanda 2.5 saat boyunca arandı. Ancak hava muhalefeti nedeniyle geçen gün çalışmalara ara verildi.
Dün sabah erken saatlerinde olay yerine gelen dalgıçlar, Bayramı bulmak için 3 kilometrelik alanda arama başlattı. Arama çalışmalarını, sahilde sabahlayan baba Burhan, anne Ayşe ve abla Dilek Bayram’ın yanısıra, yakınları ve arkadaşları da gözyaşlarıyla izledi. Saatlerce süren arama çalışmaları yine sonuç vermeyince ailesi yıkıldı.

Akıntı izin vermiyor
Kayalıkların üzerine çıkıp denize bakarak gözyaşı döken ve çocuğunun biran önce bulunmasını isteyen baba Burhan Bayram’ı, yanına gelip yüzünü okşayan kızı Ayşe Bayram teselli etmeye çalıştı. Aile çocukları bulununcaya kadar sahilden ayrılmayacaklarını söyledi. Denizin dalgalı ve akıntılı olması nedeniyle arama çalışmalarına ara verildi.