Gündem Danimarka’da sağlık skandalı

Danimarka’da sağlık skandalı

01.07.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Danimarka’da geçirdiği go-kart kazasında beli kırılan Filiz Kılıç’ın kazadan iki gün sonra ameliyat edildiğini söyleyen kardeşi Mesut Uçarkuş, “Ablam bu gecikme sonucu öldü” dedi

Danimarka’da  sağlık skandalı

Danimarka’nın Holbaek kentinde yaşayan 46 yaşındaki Filiz Kılıç, geçtiğimiz pazartesi günü oğlu Aziz’in inşaat mühendisliği bölümünden mezun olması üzerine kutlama yapmak için eşi Çetin Kılıç ve arkadaşları ile go-kart yapmaya gitti. Üç çocuk annesi Kılıç pistte girdiği bir virajda dengesini kaybedip düşünce belini kırdı. Yakınları Kılıç’ı vakit kaybetmeden Holbaek Hastanesi’nin acil servisine kaldırdı. Tercümanlık yapan Kılıç’ın röntgen ve MR’ı çekildi. Belinin kırıldığı tespit edilen Kılıç’ın ailesine ameliyatın Holbaek hastanesinde yapılamayacağı ve nakil edilmesi gerektiği söylendi.
Kılıç ailenin ısrarına rağmen önce acilde dört saat bekletildi. Daha sonra da hastanenin ikinci katında koridorda tutuldu. Bu arada MR da Kopenhag’da bir hastaneye gönderilmesine rağmen yanıt gelmedi. Milliyet’e konuşan Kılıç’ın kardeşi Mesut Uçarkuş şunları anlattı:
“Boş oda olmadığı için ablamı koridordaki sedyede yatırdılar. İtiraz ettik ama doktor hiçbir şey yapamayacağını ve beklememiz gerektiğini söyledi. Tartışma devam edince bizi bir odaya aldılar. Doktor ertesi gün ablamın ağrısı olmasına rağmen 14.00’da kontrole geldi. Ona ilaç bile vermediler. Saat 17.00’da Odense kentindeki hastaneye sevk ettiler. O gece de orada kaldık. Ablamı sonraki gün sabah 10.00’da ameliyata aldılar. Yani beli kırıldıktan iki gün sonra. Doktorlar ameliyatın çok iyi geçtiğini söyledi. Ama ablam perşembe akşamı tuvalete götürülürken kalp krizi geçirdi. Kalbi üç kez durdu. Elektroşok uygulandı. Ağzından, burnundan ve kulaklarından kan geldi. Dokuz saatlik bir ameliyata daha alındı. Ama iç organları iflas etti. Kalbi de cumartesi gecesi sabaha karşı durdu.”

Kan pıhtılaşması olmuş
Holbaek’teki hastaneye dava açacaklarını söyleyen Uçarkuş, “Odense’deki doktor bize, ‘Ablanız dört gündür yatalak durumdaydı. Kan pıhtılaşması olmuş. Bu durumlarda zaten olur ama diğer hastanenin kan inceltici ilaç vermesi gerekiyordu. Bu gecikme sonucu öldü. Kan pıhtılaşması olmasaydı kalp krizi de olmazdı’ dedi” diye konuştu. Ayrıca Kılıç’ın ailesi Holbaek Hastanesi’nin dava açacaklarını anladığı için hasta dosyasını vermeyi reddettiğini söyledi. Cenaze gerekli işlemlerin ardından Kılıç’ın memleketi Gaziantep’e götürülecek.

Haberin Devamı

Bir kadın daha öldü

Danimarka’nın Odense Üniversitesi Hastanesi’nde 36 yaşındaki Regina Holmegaard’ın da doktor hatası sonucu öldüğü öne sürüldü. İddiaya göre, Holmegaard’ın beynindeki damar tıkanmasını anlayamayan doktorlar, aspirin türü baş ağrısı hapı Panodil almasını tavsiye etti.
DHA