Gündem Danıştay faili pişman!

Danıştay faili pişman!

03.12.2010 - 02:59 | Son Güncellenme:

Danıştay saldırısının faili Arslan, pişman olduğunu belirterek, “Pişmanlık Yasası’ndan yararlanmak istiyorum. Devletimi yıkma düşüncem yoktu” dedi

Danıştay faili pişman

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları yerleşkesinde görülen Birinci Ergenekon davasının 165. duruşmasında 17 Mayıs 2006’da gerçekleştirilen Danıştay saldırısının faili Alparslan Arslan’ın avukat arkadaşı Hilmi Öztürk tanık olarak dinlendi. Bu sırada söz alan Arslan, “Pişmanlık Yasası’ndan yararlanmak istiyorum. Gelişen durumda pişmanlığım söz konusu. Danıştay saldırısı ve Cumhuriyet’e atılan el bombalarından dolayı pişmanım. (Saldırıda hayatını kaybeden Danıştay 2. Daire üyesi Mustafa Yücel Özbilgin) Mustafa Bey’in rahmetli olmasından dolayı üzgünüm. Devletimi yıkma düşüncem yoktu. Pişmanım. Kanunlara, herkese saygım var” diye konuştu. Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün de “Alparslan, anlatmak istediğin bir şey var mı? İstesen seni tek başına da dinleriz” dedi. Arslan’ın “Rahatsızım” diyerek devlete, kanunlara olan bağlılığını tekrarlaması üzerine Şengün, mikrofonu kapatarak konuşmasını durdurdu.

‘İrademi iğfal etti’
Öztürk, Arslan’ı 1997’de Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde ülkücü çevre içinde tanıdığını belirtti. Öztürk, türbanla ilgili karar veren Danıştay 2. Dairesi üyelerinin fotoğraflarının “İşte O Üyeler” başlığıyla yayımlayan gazetenin 13 Şubat 2006 tarihli kupürünü 14 Mayıs 2006 akşamı internetten indirerek çıktı alıp Arslan’a verdiğini söyledi. Öztürk, “9 yıldır tanıyordum. Güzel bir insandı. Bu işin içinde olacağını düşünemedim. Kötü niyet düşünmedim. Vizyonu olan birisi. Bizi kullandı. İrademi iğfal etti” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Gülen ve Güney öldü’
Duruşmada söz alan tutuklu sanık Siyasi Ekonomik Sosyal Araştırmalar ve Strateji Geliştirme Merkezi(SESAR) Başkanı İsmail Yıldız, “37 gün önce yurtdışında esir durumda bulunan Fettulah Gülen ve yine yurtdışında esir olan İsmail Tuncay Güney de öldü” dedi. Bu sözler üzerine Başkan Şengün’ün, “Yani sıra bize mi geliyor?” demesi üzerine, “Fetthullah Gülen’i, Tuncay Güney’i yurtdışına kaçıranlar aynı zamanda Danıştay’ın failleridir” diye konuştu.