Gündem Dansözlü veda düzenlenen kaymakama ‘fuhuş’ davası

Dansözlü veda düzenlenen kaymakama ‘fuhuş’ davası

26.08.2010 - 15:15 | Son Güncellenme:

.

Dansözlü veda düzenlenen kaymakama ‘fuhuş’ davası

UŞAK’ın Sivaslı İlçesi’nde, havuzbaşında rakılı dansözlü veda gecesi düzenlenmesiyle gündeme gelen eski Kaymakam, şimdiki Vali Yardımcısı Sedat Yıldırım, ilçe eski emminet amiri polislerin de bulunduğu 19 tutuksuz sanık hakkında ‘Fuhuş ve çete’ suçlamasıyla açılan davanın görülmesine İzmir 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlandı. İlk durumaya, 4 ile 102 yıl arasında hapis cezası istemiyle tutuksuz yargılanan Big Boss gazinosunun sahibi Yüksel Sarısakal ile 6 sanık katıldı. Sarısakal, “Bu operasyon Kaymakam’ı harcamak amacıyla yapılmıştır” dedi.

Uşak'ın Sivaslı İlçesi'nden tayini çıkan Kaymakam Sedat Yıldırım'a geçen yıl Ağustos ayında düzenlenen ve uzun süre gündemde kalan sulu veda gecesine ev sahipliği yapan Big-Boss isimli gazinoya, kadın ve uyuşturucu ticareti yapıldığı iddiasıyla polis tarafından operasyon düzenlendi. Operasyonda işyeri sahibi Yüksel Sarısakal, eski kaymakam Sedat Yıldırım ile birlikte toplam 19 kişi gözaltına alındı. Uşak İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince sorgulanan şüpheliler, İzmir Adliyesi'nde Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısına ifade vermeye gönderildi. Özel Yetkili Savcı, eski Kaymakam Sedat Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 6 kamu görevlisini ifade almak üzere İzmir'e çağırdı. Tutuklanma istemiyle İzmir 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edilen toplam 19 şüpheli tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

İDDİNAMADE YOK YOK Olayı soruşturan Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı, aralarında Şanlıurfa Vali Yardımcısı Sedat Yıldırım'ın da bulunduğu 19 tutuksuz sanık hakkında 4 yıl ile 102 yıl arasında hapis cezası istemiyle 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açtı. İddianamede Yüksel Sarısakal'ın Sivaslı İlçesinde ‘Dostlar Birahanesini’ işlettiği, burada çalıştırdığı kadınları Türkoğlu Pansiyon'da ikamet ettirdiği, halk arasında ‘Tefeci’ olarak tanındığı ve uzun süredir de tefecilik işiyle uğraştığı, lüks içinde yaşadığı, gelirinin büyük çoğunluğunu tefecilikten sağladığı, bu işi yasal olmayan yollardan yaptığı, kendisinden para alan şahısların mallarını ipotek ederek üçüncü şahısların üzerine yaptığı belirtildi. Sarısakal'ın, bu yasadışı işlerini rahat yürütmek için bu kamu görevlilerini kendisine ait ‘Big Bos’ adlı gazinoya sürekli çağırdığı ve burada çalışan kadınları da kullanarak bu kişileri işyerinde ücretsiz eğlendirdiği, hatta işyerinin üzerinde bulunan ve otel olarak kullandığı yerde, işyerinde çalışan kadınlarla bu kişilerin birlikte olması için imkan sağladığı, bu yüzden de hakkında işlem yapılmadığı belirtildi.

102 YIL İSTENİYOR İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan ilk duruşmaya Big Bos gazinosu sahibi Yüksel Sarısakal ile birlikte 6 tutuksuz sanık ve avukatları katıldı. Sanıklar hakkında, ‘Silahlı suç örgütü kurmak ve yönetmek, nitelikli tehdit, iştirak halinde kasten yaralama, tefecilik, fuhuşa teşvik, yer ve aracılık etmek, resmi belgede sahtecilik, uyuşturucu madde ticareti, 6136 sayılı kanuna muhalefet, silahlı örgüt üyesi ve bilerek yardımcı olma ve tehdit’ suçlarından 4 ile 102 yıl arasında değişen hapis cezası istendi.

‘KAYMAKAMI HARCAMAK İÇİN’ Duruşmada ifade veren ve 102 yıl hapsi istenen Yüksel Sarısakal üzerine atılan suçlamları kabul etmedi. Sarısakal şöyle dedi: “Bu benim olayım değil, Kaymakam’ın Uşak Emminiyeti ile ters düşmesi ile bana mal edilmiştir. 27 yıldır esnaflık yapıyorum, bugüne kadar 23 işyeri değiştirdim, hayalim olan işi kurdum. 2005 yılında şizofreni hastası olan bir kişinin şikayeti üzerine 3.5 yıl telefonum dinlendi. Komplo kurulmuştur. Ne Kaymakam'a ne polislere kadın temin etmedim. Bekar adamım, hayat kadınlarını kendime ve arkadaşlarıma getirmeleri için aradım. Bu olanlar KOM şubesi ile Kaymakamlık arasında doğan husumetten kaynaklanmıştır. Kaymakam benimle görüştüğü için bana mal edildi. Bu operasyon Kaymakam’ı harcamak amacıyla yapılmıştır.”

KAYMAKAM: GÖZ YUMMADIM Diğer sanıklar da ifadelerinde üzerlerine atılan suçlamaları kabul etmedi. Şanlıurfa Ağır Ceza Mahkemesi'nde talimatla ifade veren ve davada 4 yıl hapsi istenen Vali Yardımcısı Sedat Yıldırım ise, “Bu ilçede 33 ay görev yaptım. Bu sürede bu tür mekanlarda 104 kez arama yapılmıştır. Bunların 34’ü Yüksel Sarısakal’ın işlettiği işyerinde yaılmıştır. Esnaf beni sevdiği için ilk önce Belediye düğün salonunda uğurlama partisi verdi. Daha sonra buradaki partiye gittim. Hiç bir yasa dışı eyleme göz yummadım” dedi.

Duruşma eksik belgelerin tamamlanması ve dinlenmeyen tanıkların ifadesinin alınması için ertelendi.