Gündem Darbe davasında müebbet yağdı

Darbe davasında müebbet yağdı

26.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İBB’yi işgal girişimi davasında 41, Sultanbeyli’deki olaylarla ilgili davada da 119 sanığa müebbet hapis cezası verildi.

Darbe davasında müebbet yağdı

FETÖ’nün 15 Temmuz’da İBB’yi işgal girişimi sırasında 14 kişinin şehit olduğu olaylara ilişkin davada mahkeme kararı açıklandı.

Haberin Devamı

Kararda, sanıklar eski Albay Zeki Demir, eski Yüzbaşı Ramazan Ertürk, eski Yüzbaşı Yakup Karaçelik, eski Yüzbaşı Mustafa Alper Şengören, eski Teğmen Ömer Sevim, eski Asteğmen Fatih Sultan Mehmet Samancı, Uzman Onbaşı Sercan Met ve Uzman Çavuş Ömer Er, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırıldılar.

119 müebbet hapis

Aynı sanıkların, 14 kişinin öldürülmesine ilişkin olarak da 14’er kez ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmalarına karar verildi. Bu 8 sanık, 182 kişinin yaralanmasına ilişkin olarak da, 182 kere 16’şar yıl hapis cezası ile cezalandırıldılar.

Tamamı tutuklu yargılanan 42 erden 31’i ceza alırken 11 er hakkında tüm suçlardan beraat verildi.

Darbe girişiminde Sultanbeyli ve Mehmetçik Vakfı mevkiinde meydana gelen olaylara ilişkin 119’u tutuklu 122 sanık hakkında açılan dava karara bağlandı. Mahkeme heyeti, 3 sanığı ağırlaştırılmış müebbet, 116 sanığı ise müebbet hapis cezasına çarptırdı.

Haberin Devamı

Duruşmaya verilen aranın ardından mahkeme heyeti kararını açıkladı.

Mahkeme heyeti sanıklar eski Yüzbaşı Sinan Canlı, eski üsteğmenler Aydın Gülşan ve Ali Apaydın’ın Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın öngördüğü düzeni kaldırmaya teşebbüs etmek” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Sanıklara”iyi hal” indirimi uygulanmadı.

Eski Hava Harp Okulu öğrencisi olan 116 sanığı da aynı suçtan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptıran mahkeme heyeti, sanıkların yargılama esnasında tutum ve davranışlarını göz önünde bulundurarak indirim uyguladı ve cezayı müebbet hapis cezasına indirdi. l İSTANBUL, DHA