Gündem Darbeciler ölüme böyle götürmüş

Darbeciler ölüme böyle götürmüş

15.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

15 Temmuz gecesi, darbeciler tarafından götürülerek başından vurulan TEM Daire Başkanı Aslan ile şehit edilen korumasının yer aldığı fotoğraflar dosyaya girdi

Darbeciler ölüme  böyle götürmüş

FETÖ’nün darbe girişimi sırasında Jandarma Genel Komutanlığı Beştepe Karargahı’nda darbeciler tarafından başından vurulan Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Daire Başkanı Turgut Arslan ile şehit edilen korumasının alıkonulduğu anların yer aldığı bilirkişi raporu, 244 kişinin yargılandığı dava dosyasına girdi.

Haberin Devamı

Görüntüleri inceleyen bilirkişinin hazırladığı rapora göre Aslan, 15 Temmuz gecesi F-16’ların alçaktan uçmasıyla Türk Silahlı Kuvvetleri içinde bir hareketlilik olup olmadığını öğrenmek için Beştepe’deki Jandarma Genel Komutanlığı’na korumasıyla geldi. Karargaha giren Aslan, otomatik silahla nöbet tutan askerlerin bulunduğu toplantı salonuna alındı.

Elleri, gözü bağlı

Turgut Aslan, gelişmelerle ilgili bilgi almak için yetkilileri beklerken darbeciler tarafından alıkonuldu. Aslan ve koruması Hasan Gülhan, toplantı salonundan elleri ve gözleri bağlı bir şekilde sanık eski kurmay albay Erkan Öktem ve üsteğmen Mehmet Emin Deniz tarafından çıkarıldı.

Bu sırada darbeci Öktem ve Deniz’in ellerinde ağır silahlar olduğu görüldü. Rapora göre, cuntacılar tarafından yemekhane bölgesinin arka tarafına götürülen Turgut Aslan ve koruması burada vuruldu. Sabah saatlerinde karargaha operasyon yapan özel harekat timleri, Aslan ve korumasını bu bölgede başlarından vurulmuş halde buldu. TEM Daire Başkanı Turgut Aslan, kaldırıldığı hastanede uzun süre yoğun bakımda kalmış ve sonunda yaşam mücadelesini kazanmış, koruması ise yaşamını yitirmişti.

Haberin Devamı

Darbeciler ölüme  böyle götürmüş