Gündem 'Darbeciler yargılansın' kampanyası

'Darbeciler yargılansın' kampanyası

23.09.2008 - 01:19 | Son Güncellenme:

Milletvekili Ufuk Uras, TBMM'ye sunduğu "Darbecilerin yargılanması için Meclis Araştırma Komisyonu kurulsun" önerisi için imza kampanyası başlattı

Darbeciler yargılansın kampanyası

İstanbul Tabip Odası'nda düzenlenen "Darbeciler yargılansın" imza kampanyasıyla ilgili toplantıya, ÖDP Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Ufuk Uras'ın yanı sıra DTP milletvekilleri Hasip Kaplan ve Akın Birdal, gazeteciler Ece Temelkuran ve Alper Görmüş, avukat Ergin Cinmen de katıldı.
Kampanyayı başlatan Ufuk Uras, "Herkes askeri göreve çağırır, biz Meclis'i çağırıyoruz. Meclis'in tarihi bir misyonu yüklenmesini istiyoruz. Bizim önyargımız yok. Ancak darbecileri karşı tutum ve yargısı olan bir Meclis istiyoruz." dedi.

Ak koyun, kara koyun
Gazeteci Ece Temelkuran da, "Geldiğimiz noktada solcuların nasıl solcu olduğunu sağcılar belirlemeye başladı. Kürt ve Türk solunun beraber hareket etmesi damar açacaktır. Bu birliktelik, ak koyunun kara koyunun ortaya çıkmasını sağlayacaktır. 'Vatan için kurşun atan da kurşun yiyen de kahramandır' diyenler demokrat oldu. Darbeciler yargılanmalı" dedi.