Gündem Darbeye lanet şehitlere dua

Darbeye lanet şehitlere dua

16.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında Türkiye’nin dört bir yanında anma etkinlikleri düzenlendi. Etkinliklerde FETÖ’nün hain darbe girişimi lanetlenirken, şehitler için dualar okundu

Darbeye lanet şehitlere dua

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla 81 ilde anma etkinleri düzenlendi.

Haberin Devamı

- ORDU: Etkinlikler kapsamında Altınordu Belediyesi binasında 15 Temmuz konulu köşenin açılışı yapıldı. Açılışa Ordu Valisi Seddar Yavuz’un yanı sıra AK Parti Ordu Milletvekilleri Ergün Taşçı, Metin Gündoğdu, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş ile protokol üyeleri katıldı. Daha sonra Ordu Valiliği tarafından düzenlenen “Milli Birlik ve Beraberlik Yürüyüşü” gerçekleştirildi. Mehter Takımı eşliğinde Yeni Mahalle’deki Altınordu Belediyesi’nin önünde başlayan yürüyüş, Şarkiye Mahallesi’ndeki Demokrasi Meydanı’nda sona erdi.

Darbeye lanet şehitlere dua

- TRABZON: Kentte etkinlikler Öğretmenevi önünden Atatürk Alanı’na kadar süren “Milli Birlik ve Beraberlik Yürüyüşü” ile başladı. Motorlu polis ekipleri ile özel harekat polislerinin de yer aldığı yürüyüşe, mehteran ekibinin marşları eşliğinde çok sayıda vatandaş katıldı. Yürüyüşte, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Emniyet Müdürü Orhan Çevik de yer aldı.

Haberin Devamı

- GİRESUN: Debboy mevkisinde başlayan “Milli Birlik ve Beraberlik Yürüyüşü” Atatürk Meydanı’nda sona erdi.

Darbeye lanet şehitlere dua

- ARTVİN: Halitpaşa Meydanı’nda toplanan vatandaşlar Halk Eğitim Merkezi Livane Mehter takımının çaldığı marşlarla sağanağa aldırmadan ellerindeki Türk bayraklarıyla Milli İrade Meydanı’na kadar yürüdü.

- MUĞLA: Adliye Kavşağı’nda toplanan vatandaşlar, mehter takımı eşliğinde ellerinde Türk bayrakları, meşaleler ve Erdoğan’ın posterleriyle yürüyüş yaptı. Yürüyüş sırasında 15 Temmuz şehitlerinin isimleri anons edildi ve katılımcılar hep bir ağızdan “burada” dedi.

- DİYARBAKIR: Valilik öncülüğünde merkez Kayapınar ilçesindeki 15 Temmuz Şehitler Parkı’nda düzenlenen programa vatandaşlar Türk bayraklarıyla akın etti.

Darbeye lanet şehitlere dua

Darbeye lanet şehitlere dua

Darbeye lanet şehitlere dua

Darbeye lanet şehitlere dua

ANTALYA: Antalya Valiliği tarafından düzenlenen etkinlikler kapsamında, Varyant Seyir Terası’nda ellerinde bayraklarla toplanan çok sayıda kişi, mehter takımı eşliğinde Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdü. Yürüyüşe katılan Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan ve protokol üyeleri, meydanda kurulan platformda bayraklarla vatandaşı selamladı.

Haberin Devamı

15 TEMMUZ DÜNYADA BÖYLE ANILDI

- HOLLANDA: Türkiye’nin Deventer Başkonsolosluğu ve Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) Hollanda şubesi’nin merkez binasında şehitleri anma törenleri düzenlendi. Sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve Türklerin katıldığı etkinliklerde, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Kur’an-ı Kerim okundu. UID Hollanda şubesince organize edilen program kapsamında, darbe girişimi sırasında hayatını kaybeden şehitler için 250 balon gökyüzüne bırakıldı.

- ALMANYA: Türkiye’nin Berlin Büyükelçiliği’nde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü için anma töreni düzenlendi. Büyükelçilikteki tören, şehitler anısına saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı ve Kuran-ı Kerim okunmasıyla başladı. Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın, törende, FETÖ tehdidinin Türkiye ile sınırlı olmadığını söyledi. “Örgütün, Almanya da dahil olmak üzere hala bir çok ülkede diyalog eğitim iş dünyası kisvesi altındaki yapılanmaları faaliyetlerini sürdürmektedirler” diyen Aydın, “Bunlar şimdi burada ihanet tohumlarını ekmeye devam etmektedirler” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

- BELÇİKA: Brüksel’de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle etkinlikler düzenlendi. Uluslararası Demokratlar Birliği tarafından organize edilen anmada, darbe girişiminde yaşamını yitiren şehitler için üzerinde fotoğraflarının asılı bulunduğu kırmızı ve beyaz balonlar havaya bırakıldı.

Darbeye lanet şehitlere dua

- İSVİÇRE: Türkiye’nin Bern Büyükelçiliği ile Cenevre ve Zürih başkonsolosluklarında düzenlenen etkinliklerde şehitler anıldı. Türkiye’nin Bern Büyükelçisi İlhan Saygılı’nın ev sahipliğinde büyükelçilik bahçesinde düzenlenen programa, yabancı misyon şefleri, İsviçre’deki Türk sivil toplum kuruluşlarının başkanları ve temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

- BULGARİSTAN: Türkiye’nin Sofya Büyükelçiliği’nde düzenlenen anma töreninde İstiklal Marşı okundu, saygı duruşunda bulunuldu. Bulgaristan Müslümanları Başmüftüsü Mustafa Aliş Haci şehitler için dua okudu.

Haberin Devamı

- BREZİLYA: Türkiye’nin Sao Paulo Başkonsolosluğu’nda Türk ve Brezilyalı vatandaşların katılımıyla 15 Temmuz şehitleri için saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu, şehitler için dua edildi.

- FRANSA: Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Lyon Şubesi tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla anma töreni düzenlendi. Törene Türkiye’nin Lyon Başkonsolosu Özgür Çakar, Lyon Din Hizmetleri Ataşesi Ahmet Saçıntı, çok sayıda dernek temsilcisi ve vatandaş katıldı.