Gündem ‘Darp edilen mahkûm öldü’ iddiası

‘Darp edilen mahkûm öldü’ iddiası

30.07.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sivas Kapalı Cezaevi’nde fenalaşan Ali Cem Gündoğan (24), kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti

‘Darp edilen mahkûm öldü’ iddiası

Gündoğan’ın cezaevinde darp edildiği öne sürülürken cezaevi yönetiminde sıralı amirler hakkında soruşturma açıldı. Sivas E Tipi Kapalı Cezaevi’nde 9. koğuşta kalan ve 24 Temmuz’da fenalaşan Gündoğan, ağır yaralı olarak kaldırıldığı Tıp Fakültesi Hastanesinde yaşamını yitirdi. İlk tespit tutanağında Gündoğan’ın beyin kanaması nedeniyle ölmüş olabileceği belirtildi. Ailesi ise Gündoğan’ın darp edilmesi sonucu yaşamını yitirdiği iddia ederek savcılığa başvurdu. Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan önceki gün yapılan açıklamada olay gününde görevli kısım sorumlusu infaz koruma memurları ile sıralı amirler hakkında şüpheli sıfatıyla soruşturma başlatıldığı bildirildi. Adalet Bakanlığı ise konunun basın-yayın organlarında “Cezaevinde Bir Ölüm Daha”, “Bir Engin Ceber Vakası Daha mı?” gibi başlıklarla verilmesi üzerine açıklama ihtiyacı duyulduğunu bildirdi.

Oğlum cinayet kurban gitti
Sivas Açık ve Kapalı Cezaevlerinden hükümlüye ait tüm işlemlere ilişkin evrakın istendiği, tutuklu ve hükümlülerle hekim beyanlarının alındığı vurgulanan açıklamada, babası ve yakınlarının ifadelerine göre Gündoğan’ın alkol ve uyuşturucu madde bağımlısı olduğu belirtildi. Açıklamada “Bunları kullanmadığı zaman krize girdiği, bağımlılıktan kurtulma tedavisi gördüğü, ancak yine de bu maddeleri kullanmaya devam ettiği, bir veya iki gün alkol veya uyuşturucu madde kullanmadığı takdirde kriz geçirdiği ve kriz sırasında kontrolünü kaybettiğinden ne yaptığını hatırlayamadığı belirtilmiştir” denildi.
Gündoğan’ın Tunceli’nin Mazgirt İlçesi’nde oturan babası Ali Kaya Gündoğan ise, oğlunun cezaevinde uğradığı şiddet nedeniyle vücudunda kırıklar olduğunu belirterek, “Oğlum kesinlikle dövülmüştür ve cinayete kurban gitmiştir” dedi.