Gündem Darüşşafaka, katliamın öksüz bıraktığı çocuklara sahip çıktı

Darüşşafaka, katliamın öksüz bıraktığı çocuklara sahip çıktı

02.09.2009 - 00:53 | Son Güncellenme:

Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Yıldırım, “Mardin’in Bilge köyündeki katliamda öksüz kalan 5 çocuğu okulumuza dahil ettik. Onlar artık Bilge köylü değil, Darüşşafakalı” diye konuştu

Darüşşafaka, katliamın öksüz bıraktığı çocuklara sahip çıktı

Mardin’in Mazıdağı ilçesine bağlı Bilge köyünde 4 Mayıs 2009’da 44 kişinin yaşamını yitirdiği katliamda hem anne hem de babalarını kaybeden Çelebi ailesine mensup 10 yaşlarındaki 3’ü kız 5 çocuk Darüşşafaka’da oryantasyon eğitimlerine başladı.
Dört şehit çocuğunun da bulunduğu Darüşşafaka’da yeni arkadaşları ve öğretmenleriyle tanışan ilköğretim 4. sınıf öğrencisi 5 çocuk, oryantasyon eğitimi dolayısıyla yöneticilerin de yer aldığı toplantıya katıldı. Çocuklar, yaşadıkları travmayı atlatmalarında destek olan Beden Eğitimi öğretmenleri Nuri Hatır’ın öğrettiği “Dilimiz farklı olsa da hepimiz çocuğuz. Bitsin bu savaş. Artık çocuklar ölmesin” sözlerini içeren kardeşlik türküsünü söylediler.

‘Bakanlıkla bağlantıya geçtik’
Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Yıldırım, korkunç olay sonrası Milli Eğitim Bakanı’yla bağlantıya geçtiklerini belirterek, “Bakan Bey’e bu yaranın sarılmasında kısmen de olsa destek vermek istediğimizi söyledik. ‘Henüz çok erken, bu yaranın biraz kapanmasını bekleyelim’ dedi. Kısa süre sonra hem Mardin’e giderek hem de köyün muhtarı ve ilçe milli eğitim müdürüyle bağlantıya geçip okula giriş şartlarını taşıyan 5 öğrenciyi okulumuza dahil ettik. Onlar artık Bilge köylü değil, Darüşşafakalı” dedi.

‘Ailelerini zor ikna ettik’
Çocukları İstanbul’a getirmek üzere Mardin’e giden Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu üyesi ve Başkan Vekili Davut Ökütçü de aileleri ikna etmenin çok kolay olmadığını vurguladı.
İnan, Mehmet Ali, Remziye, Hilal ve Zeynep Çelebi uçağa bindiklerinde korktuklarını, İstanbul’a geldikten sonra Boğaz turu yaptıklarını ve Santralistanbul müzesi ile Miniatürk’ü ziyaret ettiklerini anlattı. Çocuklar doktor, hâkim, savcı olmak istediklerini söylediler.