Gündem ‘Darwin Şimdi’ sergisi başladı

‘Darwin Şimdi’ sergisi başladı

19.04.2009 - 00:26 | Son Güncellenme:

Uluslararası Biyolojik Bilimler Birliği (IUBS) ve UNESCO tarafından 2009’un “Darwin Yılı” ilan edilmesinin ardından Sabancı Üniversitesi, ünlü bilim adamı için bir dizi etkinlik başlattı

‘Darwin Şimdi’ sergisi başladı

Yıl boyu sürecek etkinlikler kapsamında Charles Darwin için “Darwin Şimdi” konulu bir sergi açıldı.
Darwin’in yaşam öyküsünün ve çalışmalarının anlatıldığı sergide, bilim adamının 1831 yılında kraliyet donanması ile çıktığı yolculuğu ile tartışılan Evrim Teorisi’ne de yer verildi. 

Yabancı konuklar
“Darwin Şimdi” sergisinin, “Türlerin Kökeni” adlı eserin yayınlanmasının 150. yıldönümüne ithaf edildiği belirtildi.
Sabancı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tosun Terzioğlu, “TÜBİTAK’tan Darwin ile ilgili bir kapak mutlaka bekliyorum. Çünkü Darwin, tüm dünyada çok önemli bir bilim adamı. Biz de öğrencilerimize bu gerçeği anlatmak için etkinlikler yapıyoruz. Hatta her sınıfta görülmek üzere bir üniversite dersi hazırladık. ‘Doğa ve Bilim’ adlı ders ile öğrencilerimize Darwin’i anlatıyoruz. Ayrıca, dünyaca ünlü bilim adamlarını üniversitemizde ağırlayacağız” dedi.
Modern biyoloji ve biyoteknolojinin temelini oluşturan evrim teorisinin sahibi Charles Darwin’i anlatmak için; Prof. Dr. Andrew Berry, Prof. Dr. Klaus Amman, Prof. Dr. Vidyanand Nanjundiah’ın Sabancı Üniversitesi’ne geleceği öğrenildi.

Yazarlar