Gündem Dehşet anları güvenlik kamerasında

Dehşet anları güvenlik kamerasında

23.02.2011 - 11:01 | Son Güncellenme:

Yine İstanbul, yine kocasından boşanmaya çalışan bir kadın ve yine sokak ortasında göstere göstere gelen cinayet

Dehşet anları güvenlik kamerasında

ÜSKÜDAR’da dört çocuk annesi Arzu Odabaşı (43) ayrı yaşadığı eşi Mustafa Odabaşı tarafından sokak ortasında kurşunlanarak öldürüldü. Eşinden şiddet gördüğü öne sürülen Arzu Odabaşı’nın şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşanma davası açtığı, duruşmalarda sık sık eşi tarafından tehdit edildiğini dile getirdiği öğrenildi. Talihsiz kadının yakın akrabalarına 3 yıl önce kayıplara karışan babası Cemal Terzi’nin, ayrılmak istediği eşi Mustafa Odabaşı tarafından öldürülmüş olabileceğini söylediği belirtildi.

Çengelköy Gümüşsuyu Caddesi üzerinde bu sabah 07.40’da meydana gelen ve güvenlik kameraları tarafından kaydedilen olayda, dört çocuk sahibi Arzu Odabaşı, 3 yıldan beri ayrı yaşadığı ve boşanma davası açtığı eşi Mustafa Odabaşı tarafından sokak ortasında kurşunlandı. Vücuduna 4 kurşun isabet ettiği öğrenilen Odabaşı, olay yerine yaklaşık 200 metre uzaklıktaki Özel Erdem Hastanesi’ne sedyeyle götürüldü. Acil Cerrahi Ünitesi’nde tedaviye alınan Odabaşı, doktorların çabalarına rağmen kurtarılamadı.

Cinayetin ardından kaçarak izini kaybettirmeye çalışan Mustafa Odabaşı, Üsküdar İle Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Zanlı Odabaşı emniyete götürülürken, olay yerinde inceleme yapan uzman ekipler, 8 adet boş kovan buldu.

YAKINLARI ŞOK OLDU Acı haberi duyarak hastaneye koşan ağabey Ümit Terzi, kardeşinin göz göre göre öldürüldüğünü anlatarak, "Böyle bir şey yapabileceğini düşünüyorduk. Kardeşim duruşmada tehdit edildiğini söylemişti. Bu sorunlu evliliği bitirmeyen mahkemeyi de suçluyorum" dedi.

Babasının, 3 yıl önce Kurban Bayramı’nın üçüncü günü sabah namazı için evden çıktığını, bir daha da kendisinden haber alamadıklarını kaydeden Terzi, kayıp başvurusu yapmalarına rağmen bu başvurudan bir sonuç çıkmadığını vurguladı.

Kardeşinin sık sık babasının kaybolmasından ayrı yaşadığı eşi Mustafa Odabaşı’nı sorumlu tuttuğunu belirten Ümit Terzi, "Kendisine ve çocuklara bir şey yapabileceğini düşündüğü için resmi makamlara bu şüpheyi hiç anlatmadı. Ama biz böyle bir şey olabileceğini düşünüyorduk" dedi.

BABAM İKİMİZE DE EV ALDI Kayıp babaları Cemal Terzi’nin kendisine ve kardeşi Arzu Odabaşı’na birer daire aldığını söyleyen Ümit Terzi, " Ümraniye Namık Kemal Mahallesi Marmara Caddesi’nde oturdukları daireyi, evlendikten sonra birlikte aldılar. Kardeşimi katleden adam, iki dairede de söz hakkı olduğunu iddia ediyordu" dedi.

GEMİLERDE ÇALIŞIYORDU Mustafa Odabaşı’nın gemilerde makineci olarak çalıştığını, buradan emekli olduğunu anlatan Ümit Terzi, "Emekli olduktan bir süre sonra dolmuş durağında çalıştı, daha sonra da servis işiyle uğraşmaya başladı" diye konuştu. Terzi, kayıp babasının, eniştesini, kardeşine şiddet uyguladığı için bir kez dövdüğünü iddia etti.

KORKUYORDU Hayatını kaybeden Arzu Odabaşı için boşanma davasında tanıklık ettiğini anlatan, adını vermek istemeyen bir komşusu, Mustafa Odabaşı’nın kendisinden boşanmak isteyen eşini her gün takip ettiğini belirtti. Odabaşı’nın iki dairesi olmasına rağmen çocuklarının eğitim masrafları nedeniyle ekonomik sıkıntı çektiğini belirten komşusu, "Çocukları incinmesin diye ‘Kreşlerde, işyerlerinde yemek yapıyorum’ diyordu. Ama evlerde namusuyla temizlik işleri yapıyordu. Çok onurlu bir insandı, böyle bir ölümü hiç haketmedi" dedi.

DÖRT ÇOCUĞU ÖKSÜZ KALDI İşe giderken boşanmaya çalıştığı eşinin kurşunlarına hedef olan Arzu Odabaşı’nın biri kız 4 çocuğu olduğu öğrenildi. Emirhan Odabaşı’nın ilköğretim, Nilay Odabaşı’nın İmam – Hatip Lisesi, Selim Odabaşı’nın Açık Öğretim ve Selçuk Odabaşı’nın da Fatih Üniversitesi Kimya Bölümü’nde eğitim gördüğü belirtildi. Emirhan ile Nilay Odabaşı’nın annelerinin öldüğünden habersiz olduğu ifade edildi.

CESET ADLİ TIP KURUMU’NA GÖNDERİLDİ Üsküdar Cumhuriyet Savcısı’nın incelemelerini tamamlamasının ardından Arzu Odabaşı’nın cesedi, otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Cenazenin yarın toprağa verileceği öğrenildi. Aslen Trabzonlu olan Terzi Ailesi’nin Şile Kalealtı Köyü’ne yerleştiği ve uzun yıllardır orada yaşadığı, cenazenin de bu köyde toprağa verilebileceği bildirildi.

İKİNCİ ARZU VAKASI ÜMRANİYE’de 9 Şubat’ta iki çocuk annesi Arzu Yıldırım (33), kendisini tehdit eden ayrı yaşadığı dini nikahlı eşi Mustafa Metin Çilingir (54) tarafından sokak ortasında kurşunlanarak öldürüldü. Arzu Yıldırım, öldürülmeden iki gün önce Ümraniye Cumhuriyet Savcısı Feridun Kabadayı’ya gitti, başına bir şey gelirse sorumlusunun Mustafa Metin Çilingir olduğunu bildirdi. Savcı, yazılı dilekçeyi işleme koydu, evrak da Arzu Yıldırım’a elden teslim edildi. Talihsiz kendisine verilen belgeleri karakola ulaştıramadan kurşunlara hedef oldu. Cinayetten bir gün sonra Mustafa Metin Çilingir de, babası Hüseyin Çilingir’in Ümraniye Kocatepe Mezarlığı’ndaki mezarı başında intihar etti.

.

Haberin Devamı

İŞTE O AN: