Gündem Son dakika: İl Seçim Kurulu'ndan İstanbul açıklaması! DEM Parti için karar verildi

Son dakika: İl Seçim Kurulu'ndan İstanbul açıklaması! DEM Parti için karar verildi

20.02.2024 - 18:18 | Son Güncellenme:

DEM Parti'de İstanbul adayı için belirsizlik yaşanmıştı. 17.00'de verilmesi gereken listenin YSK'ya geç teslim edildiği iddia edilmişti. Konuya dair İl Seçim Kurulu'ndan açıklama geldi.

DEM Parti'de İstanbul adayı için belirsizlik yaşandı. 17.00'de verilmesi gereken listenin YSK'ya geç teslim edildiği iddia edildi. Öte yandan CNN Türk'te yer alan habere göre; DEM Parti'den yapılan açıklamada, "Partimiz İstanbul için zamanında yapmıştır" denildi.

Haberin Devamı

DEM PARTİ'NİN AVUKATLARI AÇIKLAMA YAPTI

31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri için siyasi partilerin aday listelerini teslim etmesi için belirlenen süre saat 17.00 itibariyle sona erdi. DEM Parti'nin İstanbul adaylarının listesini geç verdiği için, İl Seçim Kurulu'nun listeyi kabul etmediği iddia edildi.

İl Seçim Kurulu'nda yapılan görüşmelerin ardından avukatlar İl Seçim Kurulu'ndan ayrıldı. Gazetecilerin, "Başvurunuz kabul edildi mi?" sorusu üzerine avukatlar, "Kabul edildi bir problem yok. Başvuru süresinde hiçbir problem yok" dediler. 

Son dakika: İl Seçim Kurulundan İstanbul açıklaması DEM Parti için karar verildi

İL SEÇİM KURULU AÇIKLAMA YAPTI

İl Seçim Kurulu'ndan yapılan açıklamada, "Başvuru 16.55'te inceleme ise 17.14'te yapıldı" ifadeleri yer aldı. Böylelikle DEM Parti'nin seçime kendi adayı ile gireceği kesinleşmiş oldu.

Haberin Devamı

İBB BAŞKANLIĞI İÇİN DEM PARTİ ADAYININ DA BULUNDUĞU 52 KİŞİ YARIŞACAK

31 Mart'ta yapılacak olana Mahalli İdareler Seçimleri için siyasi partilerin aday listelerini teslim etmesi için verilen süre saat 17.00 itibariyle doldu. DEM Parti'nin listeyi geç verdiğine yönelik iddiların ardından DEM Parti avukatları İl Seçim Kurulu ile görüştü. Görüşmenin ardından avukatlar liste ile ilgili bir sorun olmadığını belirterek İl Seçim Kurulu'ndan ayrıldı. İl Seçim Kurulu'ndan edinilen bilgiye göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için DEM Parti'nin de aralarında bulunduğu 22 siyasi parti adayı ile 30 bağımsız aday yarışacak.

Son dakika: İl Seçim Kurulundan İstanbul açıklaması DEM Parti için karar verildi

BAŞVURU BELGESİ PAYLAŞILDI

DEM Parti, sosyal medya hesabı üzerinden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylarının başvurusunu yaptıkları evrakı paylaştı. İl Seçim Kurulu Başkanlığı başlıklı evrakta, "Aday Listesi Teslim Tutanağı, 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde Halkların Eşitlik Ve Demokrasi Partisi adına İdil Uğurlu tarafından verilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı listesi aşağıda yazılı evrakları ile birlikte taşınabilir bellekte ve kağıt ortamında 20.02.2024 tarihinde saat 16.55'te başvuru yapmış olup 17.14'te inceleme tamamlanmış, iş bu tutanak tarafımızca imza altına alınmıştır" yazdığı görüldü.

Haberin Devamı

DEM PARTİ: YOLDA KAZA OLDUĞUNDAN GECİKTİK

DEM Parti'den yapılan açıklamada, "17.00'ye 5 dakika kala ulaşıldı, itirazlarımız devam ediyor." açıklaması yapıldı. 

CNN TÜRK muhabiri Duygu Ayaz Bayram'ın aktardığı bilgiye göre "Sezai Temelli 17.00'ye 5 dakika kala başvurunun yapıldığını ifade etti. DEM Parti, seçim kurulu başkanının bunu kabul etmediğini ifade etti. Burada bir parantez açalım, trafik meselesi nedeniyle yolda bir kaza vardı ondan dolayı yolda bir gecikme olmuş ifadelerini kullandı. 17.00'ye 5 kala arkadaşlarımız oradaydı dedi. 17.00'ye 5 dakika kala arkadaşlarımız binaya girmişler, net olan bilgi budur çalışmaların devam ettiğini söyledi. İstanbul'da çalışmalarımız devam ediyor açıklamasında bulundu." ifadelerini kullandı.

İLK AÇIKLAMADA ' BAŞVURU ZAMANINDA YAPILDI' DENİLMİŞTİ

Öte yandan DEM Parti'nin sosyal medya hesabından yapılan ilk açıklamada, "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için başvurumuzu zamanında yaptık. Yapılan spekülasyonlar gerçeği yansıtmamaktadır. Bu spekülasyonları gidermenin sorumluluğu İl Seçim Kurulu’ndadır." ifadeleri yer almıştı.