Gündem ‘Demek ki sona yaklaşıyoruz’

‘Demek ki sona yaklaşıyoruz’

30.11.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Dilan Polat’ın paylaştığı ‘Şampiyonlar Ligi’ fotoğrafındaki fenomenlere yurt dışı yasağı getirildi. Soruşturma başlatılan isimlerden ABD’de yaşayan Eylül Öztürk, ‘Biz de soruşturmaya dahil olduk’ dedi

‘Demek ki sona yaklaşıyoruz’

HABER MERKEZİ  - Dilan Polat’ın “Şampiyonlar Ligi” adıyla paylaştığı fotoğrafta yer alan 15 fenomen hakkında soruşturma başlatıldı ve yurt dışına çıkış yasağı getirildi. 

Haberin Devamı

Bir süredir yurt dışında yaşayan ve soruşturma başlatılan isimler arasında yer alan Eylül Öztürk ise “Soruşturmaya veya incelemeye dahil olduk. Demek ki sona yaklaşıyoruz. Hep bir belirsizlik vardı” dedi. Kara para aklama suçlamasıyla tutuklu bulunan Dilan Polat ve Engin Polat çiftine yönelik soruşturma sürerken, sosyal medyada gündem olan yemek masası fotoğrafındaki fenomenler için de harekete geçildi. 

Annesine de yasak geldi 

Dilan Polat’ın 2019 yılında çektiği ve “Şampiyonlar Ligi” olarak isimlendirdiği fotoğrafta yer alan tüm fenomenler hakkında soruşturma başlatıldı ve yurt dışı yasağı getirildi. Polat’ın paylaştığı fotoğrafta Eylül Öztürk ve eşi Barış Kenan Özkan’ın yanı sıra, Şulemsi olarak bilinen Şule Kayatürk, Yavuz ve eşi Merve Korkut, Tolunay ve eşi İleyda Topal, Ömer ve eşi Tuğba Bağ çiftleri bulunuyor. 

Haberin Devamı

Haklarında soruşturma başlatılan fenomenlerden Özlem Altınok Öz ve Tayyar Taylan Öz çiftine de kendi soruşturmalarından yurt dışı çıkış yasağı uygulandı. Özlem Altınok Öz’ün annesi Hayriye Altınok hakkında da yurt dışı çıkış yasağı kararı verildi. Böylelikle sosyal medya fenomenleri, aileleri ve arkadaşlarının bulunduğu toplam 18 kişi hakkında yurt dışı çıkış yasağı uygulanmış oldu. 

Geçtiğimiz günlerde Amerika’da 10 tane evinin olmasıyla gündeme gelen ve bir süre önce Amerika’ya yerleşen Eylül Öztürk, soruşturma haberinin ardından sessizliğini bozdu. Instagram hesabından açıklama yapan Öztürk, “Evet şu anda bana geldikleri kesinleşti anladığım kadarıyla. Demek ki soruşturmaya veya incelemeye dahil olduk. Bu beni çok mutlu etti. Demek ki sona yaklaşıyoruz. Ama ben zaten yurt dışındayım, o nasıl olacak anlamadım” dedi. 

Konsoloslukta ifade verebilecek

Amerika’da olduğu için yurt dışı yasağıyla ilgili avukatıyla görüşen fenomen son gelişmeyi de şu sözlerle aktardı: “Şimdi konuyu sordum, pasaportum askıya alındığı için, (yurt dışı yasağı aynı zamanda pasaportun geçici de olsa iptali demek) savcılık bir ifade isterse benden buradan bir kağıt alarak Türkiye’ye gelebiliyormuşum ifade vermek için. Savcı isterse konsoloslukta da ifade verebiliyormuşum.”