Gündem Deniz Baykal’a kaset kumpası çözülemedi

Deniz Baykal’a kaset kumpası çözülemedi

15.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı (KOM), CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın CHP Genel Başkanlığı’ndan istifasına neden olan görüntülerle ilgili fezlekesini hazırladı. Fezlekede bir numaralı şüpheli olarak FETÖ lideri Fetullah Gülen yer aldı.

Deniz Baykal’a kaset kumpası çözülemedi

FETÖ’nün emniyet imamı Osman Hilmi Özdil, eski istihbaratçı ve emniyet müdürleri Ömer Altıparmak, Ramazan Akyürek, Yakup Aksoy, Ayhan Falakalı, Recep Güven, Muharrem Durmaz, Ali Fuat Yılmazer, Sami Uslu, Hami Güney, Yunus Yazar, Zeki Güven, Yurt Atayün, Erol Demirhan, Gürsel Aktepe, Coşgun Çakar, Lokman Kırcılı’nın da şüpheli olarak yer aldığı fezlekeye göre, Baykal ve CHP eski milletvekili Nesrin Baytok olduğu iddia edilen ve 7 Mayıs 2010’da yayımlanan görüntüler, Baykal’ın ikamet ettiği Ümitköy’deki Angora evlerinde çekilmedi.
Baykal’ın evine 2008’de bilgi edinmek ve hareketlerinden önceden haberdar olmak amacıyla ses ve görüntü alıcı cihaz yerleştirildi. Fezlekede, cihazın yerleştirildiği 28 Ağustos 2008’de Ankara İstihbarat Şube Müdürlüğü’nde görevli beş polisin Baykal’ın ikâmetinin civarında bulunduğu ve cihaz yerleştirme çalışmasına bizzat katıldıkları değerlendirildi. Görüntülerin hangi evde çekildiğinin ve kimin çektiğinin, montajladığının bulunamadığı kaydedildi.
Baykal’ın avukatı Muzaffer Yılmaz “Kasetin montaj olduğunun bilinmesine rağmen, Baykal’a yönelik tutumun devam ettirilmesi kabul edilebilir bir durum değildir” açıklamasında bulundu.