Gündem Dershane öğretmenleri MEB kadrosuna alınacak

Dershane öğretmenleri MEB kadrosuna alınacak

14.08.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Avcı, dersanelerin kapatılmasının ertelendiğini ve dershane öğretmenlerinin milli eğitim sistemine entegre edilmesi için çalışma yürüttüklerini bildirdi

Dershane öğretmenleri MEB kadrosuna alınacak

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, düzenlediği basın toplantısında Türkiye genelinde kayıtlı 4 bin 55 dershanede çalışan 50 bin 209 öğretmen ve 20 bin personeli ilgilendirecek açıklamalar yaptı. Dersane çalışanlarını milli eğitim sistemi içine entegre çalışmaları yürüttüklerini belirten Avcı’nın açıklamasında öne çıkan bazı konular şöyle:
28 Şubat mağdurları
28 şubat döneminde yaşanan mağduriyet dalgası içerisinde en fazla milli eğitim camiası mağdur oldu. Ancak son 10 yıl içerisinde bin 800’ün üzerinde öğretmenimiz görevlerine iade edildi. Yapılan düzenleme ile istifa eden ya da ettirilen öğretmen ve çalışanlarımız tekrar görevlerine başlayabilecek.
“Dershaneler kapatılacak. Kayıt yaptırmak için acele etmeyin” açıklamasının hatırlatılması üzerine) Bu açıklamayı yaptığım tarihte dersaneler kayıt yapmaya başlamıştı, ruhsatları da yenilenmişti. Çünkü ocak ayında dersaneler kayıtlara başlıyor. Bu kaydolan öğrenciler 2014 Haziran’ına kadar herhalde kurslarına devam edecekler. Dersanelerin dönüştürülmesi için yasal düzenleme gerekiyor. Dolayısıyla önümüzdeki yasama döneminde yapılacak böyle bir düzenleme ancak 2014-2015 ders yılından itibaren geçerli olur. Daha küçük dershaneler kendi aralarında birleşerek, kooperatifleşerek benzer bir dönüşüm programını uygulamalıdır.
Dershane çalışanları
Biz, ayrıca dershanelerin özel okula dönüşebilmeleri için arsa, kredi kolaylıkları gibi teşvikler de öngörüyoruz. Onun dışında dershanelerde çalışan öğretmenlerin ve çalışanların milli eğitim sistemine gerek özel okullar gerek başka yöntemlerle entegre edilebilmeleri için de hazırlıklarımızı yapıyoruz. Ne öğrencileri ne velileri ne de işletmecileri mağdur etmeyecek bir sistem içinde meseleyi çözmeye çalışıyoruz.