Gündem Dev kampanyayla aday açıklanacak

Dev kampanyayla aday açıklanacak

02.02.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Altılı Masa, 13 Şubat’ta cumhurbaşkanı adayını belirlemek üzere toplanıyor. Masanın belirleyeceği ortak adayın isminin toplantıdan birkaç gün sonra büyük bir kampanyayla Ankara Arena Spor Salonu’nda açıklanması planlanıyor...

Dev kampanyayla aday açıklanacak

MEHTAP GÖKDEMİR- Altılı Masa, 13 Şubat’ta Saadet Partisi’nde toplanacak. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ev sahibi olması nedeniyle toplantı öncesinde liderlerle bire bir görüşmeler yapacak. Bu görüşmelerde 13 Şubat’ta masaya gelecek cumhurbaşkanı adayına ilişkin isim önerileri belli olacak. 13 Şubat’ta da cumhurbaşkanı adayının isminin belirlenmesi bekleniyor. Ancak ismin açıklamasının birkaç gün sonraya bırakabileceği belirtiliyor. Ankara Arena Spor Salonu’nda yapılacak bir toplantıyla adayın açıklanması düşünülüyor.

Haberin Devamı

Kurmaylar, toplantıdan sonra yapılacak ortak açıklamaya işaret ederek, “13 Şubat’ta ya adayı belli edecekler ya da adayı belirledik, şu tarihte açıklayacağız diyecekler” dedi.

‘Uysal önerebilir’

Kulislerde en çok ismi geçen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun aday olarak ismini diğer liderlerden birinin ya da birilerinin önermesi bekleniyor. Bu ismin de Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal olabileceği ifade ediliyor.

Liderler 13 Şubat toplantısına partilerinden cumhurbaşkanı adayı belirleme sürecine ilişkin tam yetki alarak gidecek. Kulislerde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in 13 Şubat’tan sonra partisinin yetkili kuruluna konuyu götüreceği konuşuluyor.

Altılı Masa’daki kaynaklar da, “13 Şubat’tan sonra İYİ Parti GİK’e soracağım derse Genel İdare Kurulu altılı masanın onay makamı gibi olur, bu doğru olmaz. O toplantının öncesinde yapılması kendisinden istenebilir. İYİ Parti’nin bu toplantısını 13’ünden önce yapması gerekiyor, sonra olursa diğer partilere sıkıntı olur. Toplantıya diğer liderler kendi partisinin tutumunu belirlemiş olarak gidecek, yoksa iş daha çok uzar. Diğer partilerin kurumsal kimlikleri açısından sıkıntı olur” dedi.

Haberin Devamı

CHP’de yetki verildi

CHP’li kaynaklar, Kılıçdaroğlu’nun sürece ilişkin yetkiyi partisinin ilgili kurullarından aldığını ifade etti. CHP’li kurmaylar, “Son Parti Meclisi toplantısında ‘yetki verelim’ denildi. Herkes aynı şeyi söyledi, ‘siz gidin yapın görüşmeyi’ denildi” değerlendirmesini yaptı.

Erdoğan’a film repliği ile yanıt verdi: ‘Bay bay hepiniz’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Bay Bay Kemal” sözüne sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Organize İşler” filmindeki bir sahneyle yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Madem Bay Kemal ifadesini sevdi, öyleyse kendisine bundan sonra kullanabileceği yeni sloganını da vereyim: Bay Bay Kemal” sözlerine yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, “Ey beşli çeteler, hani bir şarkı vardı...” notunu düştüğü paylaşımda Organize İşler filminden “Bay bay hepiniz” ifadelerinin yer aldığı bir sahneyi paylaştı. -ANKARA Milliyet