Gündem Devlet ve vatandaş bayramlaştı

Devlet ve vatandaş bayramlaştı

09.08.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Diyarbakır’daki resmi bayramlaşma törenine 30 yıldır ilk kez vatandaşlar da katıldı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker’in de yer aldığı törene BDP’li belediyelerden ise katılım olmadı. Bayramlaşmada bazı vatandaşlar duygulandı

Devlet ve vatandaş bayramlaştı

Diyarbakır tarihinde bir ilk yaşandı. Ak Parti milletvekilleri, vali, emniyet müdürü, garnizon komutanı ve kamu yöneticileri ve çocuklar ilk defa bayramı birlikte kutladılar. Bazı vatandaşların duygulandığı gözlendi.
Önceki yıllarda vatandaşın bu kutlamaya katılması yıllarca yasaktı. Diyarbakır Valiliği çözüm sürecinde resmi yapılan bayram etkinliklerini ilk kez sivillere açtı. Ramazan Bayramı 1. Günü olması sebebiyle Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü bahçesinde bayramlaşma programı düzenlendi.
Resmi bayram programına Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, AK Parti Milletvekileri Mine Lök Beyaz, Galip Ensarioğlu ve Süleyman Hamzaoğulları, Vali Mustafa Cahit Kıraç, Emniyet Müdürü Recep Güven, İl Jandarma komutanı Kurmay Albay Hilmi Atabay, Ak Parti İl Başkanı Aydın Altaç imamlar, muhtarlar, esnaf, sporcular, çocuklar, polisler, askerler ve çok sayıda vatandaş katıldı. BDP’li belediyelerden katılımın olmaması dikkat çekti.

5’er lira harçlık dağıttı
Törene katılan vatandaşlar ve kamu yöneticileri tek tek tokalaşıp bayramlaştı. Vatandaşların bayramını Kürtçe kutlayan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır’ın çok anlamlı bir bayram yaşadığını söyledi.
Saat 10.00’da başlayan bayramlaşmada Bakan Eker, Vali Kıraç ve diğer protokol üyeleri, konukları tek tek karşılayarak bayramlarını kutladı. Karşılama sırasında Bakan Eker, elini öpen çocukların her birine 5’er lira harçlık verdi. Kalabalık arasında utanan polis elbisesi giyimli küçük bir çocuk, arkasında birleştirdiği ellerinin arasına Bakan Eker’in koyduğu kağıt 5 lirayı aldı. Ancak aldığı paranın ne kadar olduğuna bakan çocuğun parayı beğenmemiş gibi tavır sergilemesi, çevresindekiler arasında gülüşmelere yol açtı.

Şemdinli’de farklı bayram
Çözüm süreci kapsamında terör olaylarının bitme noktasına geldiği Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde, uzun bir aradan sonra ilk kez vatandaşların da katılımıyla bayramlaşma töreni gerçekleşti.
Terör olaylarının odak noktasında bulunan Şemdinli’de, çözüm süreci ve devamında yaşanan gelişmeler meyvesini vermeye başladı.
Uzun süreden bu yana operasyonların olmadığı, çatışmaların yaşanmadığı ilçede, Ramazan Bayramı’nın gelişi de farklı birlikteliklere sahne oldu.
Kaymakamlık yakınındaki lokalde düzenlenen bayramlaşma programına katılan Kaymakam Cengiz Erdem ile 34.Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Metin Tokel ve İlçe Emniyet Müdürü Erkan Demirci, ilçedeki kanaat önderleri ve vatandaşlarla kucaklaşıp bayramlaştı.
Kaymakam Erdem, burada yaptığı konuşmada, bayramların, vatandaşların birbirleriyle kaynaşması açısından önemli günler olduğunu belirterek, “Biz de bu vesileyle vatandaşımızla, halkımızla, memurumuzla, esnafımızla, bugün güzel bir ortamda, güzel bir kalabalıkla bayramlaşma töreni düzenledik. Tüm halkımızın bayramını kutlarım” dedi. Kaymakam Erdem ve beraberindekiler, buradaki törenin ardından 34. Hudut Tugay Komutanlığında Mehmetçik ile bayramlaştı.