Gündem DGS ek tercihi nasıl yapılır? 2018 DGS ek yerleştirme işlemi

DGS ek tercihi nasıl yapılır? 2018 DGS ek yerleştirme işlemi

12.10.2018 - 14:55 | Son Güncellenme:

Dikey Geçiş Sınavı ek tercih işlemleri için heyecan devam ediyor. ÖSYM tarafından uygulanan DGS sınavı sonrasında, ilk tercih aşamasında yerleşemeyen adaylar sabırsızlıkla DGS ek tercihi yapmak istiyor. Peki Dikey Geçiş Sınavı ek tercihi nasıl yapılır?

DGS ek tercihi nasıl yapılır 2018 DGS ek yerleştirme işlemi

Eğitimini lisansa tamamlamak isteyen öğrenciler merakla DGS ek tercihleri için arayışa geçti. Dün başlayan DGS ek tercih işlemlerinde son gün ne zaman? Tercihler aday tarafından, bireysel olarak internet aracılığıyla, T.C. kimlik numaraları ve şifreleri kullanılarak elektronik ortamda yapılacaktır. Posta ile Merkezimize gönderilen veya elden verilen tercihler işleme alınmayacak ve cevaplandırılmayacaktır.

Haberin Devamı

DGS EK TERCİHLERİNDE SON GÜN NE ZAMAN?

2018-DGS Ek Yerleştirme tercihleri 11-16 Ekim 2018 tarihleri arasında alınacaktır. Ek yerleştirme için tercih ücreti 15,00 TL’dir.

Ek yerleştirme için tercih yapmak isteyen adaylar, tercih ücretini, ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile 11-17 Ekim 2018 tarihleri arasında yatıracaklardır. Ücret yatırma işlemi 11-17 Ekim 2018 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir. Banka/ATM’lerden tercih ücreti yatırılmamalıdır. Adaylar, tercihlerini yaptıktan sonra tercih ücretini yatırarak tercih işlemlerini tamamlayacaklardır. Süresi içinde ek yerleştirme tercih ücretini yatırmayan adayların yapmış oldukları tercihler geçersiz sayılacak ve ek yerleştirme işlemine dâhil edilmeyecektir.

Haberin Devamı

DGS EK TERCİH İŞLEMİ İÇİN TIKLAYINIZ!