Gündem DGS sonuçları ne zaman belli olacak? ÖSYM açıklaması geldi!

DGS sonuçları ne zaman belli olacak? ÖSYM açıklaması geldi!

26.07.2018 - 08:29 | Son Güncellenme:

DGS sonuçları için heyecan dolu bekleyiş sürüyor. 21 Temmuz'da ÖSYM tarafından düzenlenen DGS sonrası soru ve cevaplar adayların erişimine açıldı ve artık sonuçlar için geri sayım başladı. İşte binlerce öğrencinin merakla beklediği DGS sonuçları tarihi...

DGS sonuçları ne zaman belli olacak ÖSYM açıklaması geldi

Tüm gözler ÖSYM'de... 21 Temmuz'da yapılan DGS'nin sonuçları için heyecan dorukta. Adaylar soru kitapçığının erişime açılmasıyla adaylar sonuçların da açıklanmasını bekliyor. Peki DGS sonuçları ne zaman açıklanacak?

Haberin Devamı

DGS SORULARI VE CEVAPLARI YAYIMLANDI

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) gerçekleştirilen Dikey Geçiş Sınavı (DGS) temel soru kitapçığı ve cevap anahtarı yayımlandı.

ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, 21 Temmuz'da uygulanan meslek yüksekokulları ile açıköğretim önlisans programları mezunlarının lisans öğrenimine geçişleri amacıyla düzenlenen DGS temel soru kitapçığı erişime açıldı.

Adaylar, 10 gün süreyle ÖSYM'nin "https://ais.osym.gov.tr" adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile soruların tamamına ulaşabilecek.

DGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2018 DGS sonuçları 16 Ağustos 2018 tarihinde açıklanacak.

SINAV SONUÇLARI NEREDEN ÖĞRENİLECEK?

Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden veya mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir.