Gündem DHKP/C’li operasyonda öldürüldü

DHKP/C’li operasyonda öldürüldü

14.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Sarıyer’de terör örgütü DHKP/C’ye yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda, polise silahla karşılık verdiği belirtilen terörist İbrahim Devrim Top, çıkan çatışmada ölü ele geçirildi. 25 yaşındaki örgüt mensubunu evlerinde sakladıkları gerekçesiyle evli bir çift operasyon kapsamında gözaltına alındı.

DHKP/C’li operasyonda öldürüldü

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, geçtiğimiz 9 Mayıs Çarşamba günü eski adı Küçükarmutlu olan Sarıyer Fatih Sultan Mehmet Mahallesi’nde, uyuşturucu sattığı gerekçesiyle Efendi Yeşil isimli şahsın silahla yaralanması olayını gerçekleştiren kişilere yönelik 4 ayrı adrese önceki gece baskın düzenledi. O adreslerden biri de DHKP/C örgütü üyeliği suçlamasıyla aranan 25 yaşındaki İbrahim Devrim Top’un kaldığı evdi. Polisin “kapıyı aç, teslim ol” çağrısına silahla karşılık verilmesi üzerine çatışma yaşandı.

Haberin Devamı

Çatışmada, terörist Top vurularak öldürüldü. Top’un DHKP-C üyeliği ile terör propagandası ve terör faaliyetlerinden dolayı 5 ayrı emniyet kaydı olduğu açıklandı.

Çatışmada Hakan ve Sevgi Yıldız isimli evli çift ise sağ ele geçirildi. Çatışmanın yaşandığı evin sahibi oldukları öğrenilen çift, “aranan terör örgütü mensubunu saklamak” suçlamasıyla gözaltına alındı.