Gündem Dijital veriler incelenmedi

Dijital veriler incelenmedi

07.04.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

İmardan sorumlu Şişli Belediye Başkan yardımcısı Cemil Candaş, ilçedeki bazı müteahhitlerle ilgili kanunsuz işlemleri ortaya çıkartmasının ardından temmuzda makamında uğradığı silahlı saldırı sonrası katledilmişti.

Dijital veriler incelenmedi

Cinayete ilişkin dava ise 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde sürerken, polisin şüphelilerden ele geçirilen dijital materyalleri ise halen incelemediği ortaya çıktı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu’nun İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne yazdığı 29 Mart tarihli yazıda, dosyadaki şüphelilerin üzerinden çıkan dijital malzemelerle ilgili bir rapor talep edildi.
Savcılık talep yazısında, soruşturma kapsamında Candaş’ın öldürülmesi olayıyla ilgili yakalanan şüphelilerden ele geçirilen dijital materyallerin inceleme işlemlerinin bitip bitmediği soruldu. 18 Temmuz’da gerçekleşen cinayete ilişkin soruşturmada kritik öneme sahip dijital materyallerin incelenip ardından oluşturulacak raporun ‘ivedilikle’ başsavcılığa gönderilmesi talep edildi. Savcılık ilgili yazıya 10 gün içinde cevap verilmesinin zorunlu olduğunu hatırlatarak aksi takdirde sorumlular hakkında adli işlem yapılacağını belirtti.
‘Garip’ dedi
Cemil Candaş’ın ağabeyi Cemal Candaş da yargılamanın seyri açısından oldukça önemli olan dijital materyallerin polis tarafından halen incelenmemesinin ‘garip’ olduğunu belirterek, “Temmuzdan bu yana polisin incelemesi bitmedi. Dosyanın esas delilleri kapsamında olabilecek materyaller de savcılığa ulaştırılmadı. Savcılık en sonunda ‘ivedilikle’ bu delillerle ilgili bir rapor oluşturulmasını istedi.
Soruşturma açısından bu çok kritik çünkü şüphelilerin cinayet anından önce, cinayet anı veya daha sonra yaptıkları konuşmalar Candaş cinayetinin arkasındaki sır perdesini aralayabilir” dedi. Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Candaş’ı öldüren Şenol Şahin, 15 Mart’ta hâkim karşısına çıkmış, cinayeti 80 bin lira karşılığı işlediğini öne sürmüştü. Şahin, para sözünü Keten İnşaat sahiplerinden aldığını da söylemişti.