Gündem Dikkat bu robotlar hepimizi öldürecek!

Dikkat bu robotlar hepimizi öldürecek!

22.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başta Tesla’nın kurucusu milyarder işadamı Elon Musk ile internet devi Google’ın geçen yıl 500 milyon dolara satın aldığı yapay zekâ firması DeepMind’ın kurucusu Mustafa Süleyman olmak üzere dünyanın önce gelen robot uzmanları Birleşmiş Milletler’e yazdıkları mektupla, öldürme yeteneği olan robotların geliştirilmesinin ve kullanılmasının yasaklanmasını istedi.

Dikkat bu robotlar  hepimizi öldürecek

26 ülkeden toplam 116 uzmanın altında imzası bulunan mektup yoluyla, yapay zekâ ile hedeflerini otomatik olarak belirleyip onları öldürebilen robotların geliştirilmesinin engellenmesi talep edildi.
Pandora’nın kutusu
“Geliştirilmeleri durumunda otonom silahlar, savaşların daha önce eşi benzeri görülmemiş bir ölçüde, insanların kavrayabileceği hızdan kat kat daha hızlı gelişmesine yol açacaktır. Bu silahlar teröristler veya despotlar tarafından kullanılabileceği gibi hacklenmeye de müsait olacaktır” denilen mektupta, “Harekete geçmek için çok zamanımız yok. Pandora’nın kutusu bir kere açıldıktan sonra kapatması zor olacak” ifadelerine yer verildi.
Uzmanlar, “Yapay zeka eşitsizliği ve yoksulluğu yok etmek, iklim değişikliği ve küresel finansal krizin getirdiği sorunlarla başa çıkmak için kullanılabilir. Ama aynı teknoloji otonom silahlarla savaşları endüstriyelleştirmek için de kullanılabilir. Hangi türden bir gelecek istediğimize karar vermemiz gerekiyor” görüşünü savundu.