Gündem Dilay ile Cem ayrı uğurlandı

Dilay ile Cem ayrı uğurlandı

07.09.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Tunceli’de şehit olan Dilay Kerman Ankara’da, eşi Komiser Cem Kerman Edirne’de toprağa verildi. Baba Kerman, “Bunu söylemek istemiyorum ama halkımız bir dizide beğendiği kahraman öldüğünde ağlıyor ama şehit cenazesine duyarsız” dedi

Dilay ile Cem ayrı uğurlandı

‘Birinci göreviniz ölmemek’

Tunceli’deki hain saldırı sonucu şehit düşen komiser Cem Kerman’ın cenazesi, memleketi Edirne’de toprağa verildi. Baba evine getirilen cenaze karşısında anne Gülsen, baba Ercan ve Amerika’da yaşayan ağabey Bilal Kerman ile şehit komiserin yakınları, göz yaşlarına hakim olamadı. Buradan alınan cenaze valilik bahçesine getirildi. Atatürk işlemeli kravat takan baba Ercan Kerman, oğlunun en son okuduğu “polisce” adlı kitabı elinden düşürmedi.
Baba Kerman, törendeki konuşmasına “Kahrolsun PKK şekline dönüştürmeyeceğini” söyleyerek başladı. Kerman şöyle devam etti:
“Cem’in devre arkadaşlarına hitap etmek istiyorum. Onlar son derece donanımlılar, örneğin Cem 3 yıldızlı bir dalgıç, bir oryantring sporcusuydu, zekiydi. Bu ülke geniş kitleleriyle güruh haline getirildiği, nereden gelip nereye gittiğini bilmediği ortamda donanımlı gençlere büyük görev düşüyor. En büyük görevleri ölmemek. Evladımı kaybettim ama esas kaybeden vatanımız. Halkımız, (bunu söylemek istemiyorum ama) şehit cenazelerinde duyarlı değil, bir dizide onun beğendiği kahraman öldüğünde oturup ağlıyor, ama şehit cenazesine duyarsız, nereye gidiyoruz? Ne mutlu Türküm diyene... Atatürk bize bir yol çizdi, Türk insanının yüzünü batıya çevirdi. Bundan sonrasını iyi muhafaza etmeye çalışalım.”
Selimiye Camii’ne getirilen cenaze daha sonra Buçuktepe Mezarlığı’nda toprağa verildi.

EDİRNE AA



Annesi bu acıya dayanamadı

Tunceli’deki terörist saldırıda eşi Cem Kerman ile birlikte şehit olan öğretmen Dilay Kerman, Ankara’da düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze töreni sırasında sık sık fenalaşan anne Havva Turan, mezarlığa ambulans ile götürüldü.
28 yaşındaki Dilay Kerman, Tunceli’de halı sahada maç yapan polislere düzenlenen saldırıda polis eşiyle birlikte şehit düşmüştü. Dilay Kerman, ailesinin isteği üzerine eşinden ayrı olarak dün Ankara’da toprağa verildi.
Kerman için Ankara Kocatepe Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene; TBMM Başkanı Cemil Çiçek, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, CHP Genel Başkan Yardımcısı Emine Ülker Tarhan, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç ile çok sayıda emniyet mensubu ve öğretmen katıldı.
Cenazede, Dilay’ın daha önce gönüllü olarak birlikte görev yaptığı Kızılay ve Sivil Savunma’dan görevliler de bulundu. Dilay öğretmen için taziyeleri anne Havva Turan, baba Saim Oğuz Turan, erkek kardeşi Eray Turan ve yakınları caminin avlusunda kabul etti.
Dilay öğretmenin naaşı, polis şeref mangasının omuzunda cenaze aracına taşındı. Kızının naaşının ardından yakınlarına yaslanarak zorlukla yürüyebilen anne, baygınlık geçirdiği için tören alanındaki son uğurlama yerinde duramadı. Fenalaşan anne, defin töreni için Karşıyaka Mezarlığı’na ambulansla götürüldü. Şehit öğretmenin babası da, kızını uğurlarken gözyaşlarını tutamadı. n ANKARA Milliyet



‘İhmal varsa ortaya çıkar’


İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Tunceli’deki saldırıda güvenlik ihmali iddialarına ilişkin, “Disiplin yönünden, adli yönden kusur ve ihmal varsa şüphesiz onlar da zaman içinde ortaya çıkar. Ama ilk değerlendirmemizde böyle bir hususun varlığı söz konusu değildir” dedi.
Şahin, şunları söyledi: “İhmal düzeyinde bir durum var mıdır, yok mudur, onu şu anda söylememiz mümkün değil. Öyle bir kanaate de sahip değiliz.” bakan Şahin, “Müfettiş görevlendirildi mi, inceleme başlatıldı mı” sorusuna, “müfettiş dışı görevlilerle olayı değerlendirecek, idari tecrübesi olan arkadaşlar müfettişlerimizle birlikte olayı değerlendiriyoruz” yanıtını verdi.

ANKARA Milliyet